maandag 9 december 2019

Winkelen: gezellig dagje uit

De een vindt het verschrikkelijk, de ander geniet er met volle teugen van: winkelen met de feestdagen. Als je snel nog even de stad in moet voor een cadeautje en daarbij eerst ellenlang in de file hebt gestaan, ja, dan is er natuurlijk weinig aan. Maar wie de tijd neemt voor een rondje winkels kijken, koffie drinken en lunchen erbij, geniet er meer van. Er zijn allerlei leuke plekken in Nederland waar je verschillende winkels bij elkaar hebt. Hoog Catharijne en de winkels aan de Oude Gracht in Utrecht bijvoorbeeld, de Markthal en het Alexandrium in Rotterdam en ook de binnensteden van Amsterdam en Den Haag zijn heel gezellig. Waar je ook heengaat om te winkelen, met deze tips wordt het alleen maar leuker. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Laat de auto thuis

In de file staan voor de parkeergarage en dan ook nog eens hoge parkeerkosten kwijt zijn? Daar wordt een dagje winkelen niet altijd leuker van. Veel winkelstadsharten zijn ook heel goed met het openbaar vervoer te bereiken. Zo begint het uitje al lekker in de trein of bus. Ga je naar je eigen binnenstad dan is deze vast ook met de fiets of lopend goed bereikbaar. Ben je van plan om veel te shoppen? Neem eens een rolkoffertje of boodschappentas op wieltjes mee, dan hoef je ook niet te slepen.

Toch met de auto

Wil je toch met de auto, omdat je bijvoorbeeld iets groots of zwaars gaat kopen of echt niet anders naar de stad toe kan gaan, dan heb ik ook nog een paar tips:
- ga doordeweeks in plaats van met een koopavond of in het weekend, dan is het minder druk;
- dat geldt ook voor de ochtenduren, dan is het vaak nog rustig in een winkelhart;
- parkeer de auto buiten het stadshart, bijvoorbeeld op een speciale P&R met pendelbus. Dan hoef je geen parkeerplek in de stad te zoeken Ć©n je bent vaak iets goedkoper uit qua parkeertarief;
- ga je met een groepje? Ga dan carpoolen en deel de parkeerkosten.

Voor ieder wat wils

Sta jij uren te staren naar die mooie pumps? Of sta jij je juist te vervelen… Niet iedereen vindt alles even leuk en interessant. Spreek van te voren dan af waar je allemaal wilt gaan kijken. Gaat de een kleding passen en hou je daar niet van? Spreek dan af dat je even ergens anders gaat kijken waar die ander niet van houdt. In de LEGO winkel bijvoorbeeld of die te gekke knutselwinkel. Daarna laat je natuurlijk aan elkaar wel de nieuwste aanwinsten zien.

Trek er de tijd voor uit

Winkelen en etalages kijken doe je niet even snel tussendoor. Daar neem je de tijd voor. Hou wat geld over voor een heerlijke lunch of een decadente koffie. Het is de ideale manier om verder bij te kletsen en je nieuwe aanwinsten wellicht te ordenen in een tas. Door de tijd te nemen voor alles, heb je geen haast en is het nog gezelliger. Dan geeft het zelfs niet dat je lang in de wachtrij voor de kassa moet staan.

Neem je eigen tassen mee

Het is je vast al bekend dat veel winkels geen tassen meer meegeven aan hun klanten. En terecht natuurlijk, want we willen nu eenmaal geen plastic tassen meer. Neem daarom je eigen tassen mee van huis om kleding, speelgoed, snoepjes, platen, wol, groente, fruit, schoenen en al die andere leuke dingen waar je voor naar de winkels gaat in mee naar huis te nemen. Linnen tassen zijn het meest fijn, want er gaat genoeg in en je draagt ze met gemak om je schouder. Maar een boodschappentas is natuurlijk ook heel geschikt. En wat dacht je van al die vrolijke opvouwbare waterdichte tasjes? Bijna iedere winkel verkoopt deze bij de kassa, dus mocht je ze vergeten zijn, dan neem je die natuurlijk meteen mee.

Heel veel winkelplezier!

1 opmerking:

  1. Leuke tips! Ik heb zin om deze volgende week in de praktijk te brengen met je!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.