maandag 26 augustus 2019

Goed Doel: Kunst voor de olifant

In deze rubriek is de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation al eens voorbij gekomen, en wel in het eerste jaar. In het kort: Marjo Hoedemaker is een groot liefhebber van olifanten en is een echte kenner. Hij zet zich al jaren actief in voor het behoud van de olifanten in het wild. Dit doet hij vooral vanuit DierenPark Amersfoort waar hij lange tijd heeft gewerkt en zelfs woonde. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Zimbabwaanse kunst

Om de olifanten in het wild te kunnen beschermen, is er geld nodig. Dat is nu eenmaal een feit. Geld inzamelen kan op vele manieren, bijvoorbeeld door donaties en het verkopen van leuke souvenirs. In de Amersfoortse dierentuin is momenteel een kleine expositie te zien van kunst, gemaakt door Zimbabwaanse kunstenaars. Koop je een standbeeld, dan gaat er een deel naar de kunstenaar en een deel van de opbrengst gaat naar de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation. Je vindt de beeldentuin tegenover de Japanse tuin aan het water bij de Japanse Makaken. Maar ze staan uiteraard ook op de website: MarjoHoedemaker.nl/Kunst.

Badende olifantjes

De standbeelden hebben uiteraard van alles te maken met de natuur. Naast olifantjes die in bad gaan, zijn er ook andere dieren vertegenwoordigd. Zoals een neushoorn, nijlpaard en diverse vogels. Het zijn prachtige beelden om in de tuin te plaatsen, maar ook voor in huis. De grote beelden staan geweldig in een kantoortuin of bij de receptie van een bedrijf. Voor iedereen is er wel een mooi standbeeldje te vinden. En als de prijzen boven je budget zitten, dan kun je ook altijd een kleinere donatie aan het fonds doen.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.