maandag 23 december 2019

Goed Doel: Silent Forest

WILDLANDS, Burgers’ Zoo, GaiaZOO, Taman Indonesia, Diergaarde Blijdorp, Avifauna, Ouwehands Dierenpark en Beekse Bergen zijn enkele dierentuinen in Nederland die mee doen met de Silent Forest Campagne. Dit is een wereldwijde campagne waarbij dierentuinen en hun natuurbehoud stichtingen extra aandacht vragen voor tropische vogels. Want het is juist zo mooi als je in een van deze parken door een volière loopt en je hoort het gekwetter om je heen. En het mooie gefluit natuurlijk, mogen we ook niet vergeten. In dierenparken is het vaak heel mooi om te horen en dan stel ik mij altijd voor dat je dit in een echt oerwoud, bos of jungle ook zo hoort… Echter is het zeldzaam dat je in bosrijke gebieden met een fluitconcert wordt begroet. De bossen in de wereld worden door grootschalige vogelhandel steeds stiller en stiller… (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stille bossen in Zuidoost-Azië

Wereldwijd slaan de dierenparken de handen ineen om vogelhandel voor zangcompetities, voedsel, houden als huisdier of voor de medicijnenindustrie in Zuidoost-Azië tegen te gaan, om zo vele zangvogels die op het randje van uitsterven staan, te redden. Hoe? Door aandacht te vragen aan hun bezoekers voor de zangvogels uit Zuidoost-Azië. En natuurlijk door donaties te doen aan goede doelen vanuit hun eigen dierenpark stichtingen.

Verschillende onderdelen

Iedere dierentuin bepaalt zelf aan welk onderdeel zij hun donatie willen schenken. Zo heeft WILDLANDS geld gedoneerd voor de balispreeuw. GaiaZOO koos voor de campagne Treasure Island: Saving the hidden avian treasures. Op deze manier worden er zoveel mogelijk vogels geholpen in Zuidoost-Azië. Meer weten of meehelpen? Check SilentForest.eu of kijk op de pagina met participanten om zo de website van de deelnemende Nederlandse parken te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.