donderdag 19 december 2019

Kerstuitjes: Dierentuin

In de Kerstvakantie naar een dierentuin? Jazeker! Vooral nu het in de avond al zo vroeg donker is, is het in de dierentuin vaak extra bijzonder. Zo maak je sneller mee dat de dieren ‘naar bed gaan’. Ook ontdek je sneller welke dieren de koelere buitenlucht heerlijk vinden en wie er liever de hele dag dicht op elkaar gepakt onder de warmtelamp vertoeven. Daarnaast zijn veel dierenparken in de avond open de komende Kerstperiode en dat levert weer een heel andere, bijzondere sfeer op. Kom genieten van de mooiste lichtjes tussen de dieren bij deze dierenparken. Bij deze vijf suggesties, maar kijk ook zeker even op de website van je favoriete dierenpark om te zien wat zij voor speciaals organiseren tijdens de Kerstvakantie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort

Honderden lichtjes, een pinguïn sleebaan, lichtprojecties en een troon van Koning Winter in het Woud… DierenPark Amersfoort tovert van 27 tot en met 30 december om tot een magisch winterparadijs vol kampvuren, lekkere hapjes en natuurlijk de dieren. De rest van de Kerstvakantie zijn de selfieplek en de pinguïn sleebaan ook te gebruiken. Dat wordt extra genieten van het prachtige verlichtte park. De Warme Winteravonden (van 27 tot en met 30 december dus) gaan in vanaf vier uur ’s middags tegen een lager entreetarief. Wil je meer weten? De openingstijden, voorwaarden en tickets zijn te vinden op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Pasar Malam in de Bush in Burgers’ Zoo

Voor de tiende keer alweer organiseert Burgers’ Zoo de Pasar Malam in de Bush. Op 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december en op 2, 3, 4 en 5 januari is de Pasar Malam geopend vanaf 12:00 uur tot 20:00 uur. Naast winkelen bij de kraampjes met Indonesische gerechten en exotische producten, geniet je natuurlijk van de Bush, Ocean en de Desert. Neem een kijkje achter de schermen van de Ocean en bezoek de stallen van de gnoes, waterbokken, zebra’s en giraffen. Dat is gezellig. Kom dit jaar nog een keer genieten van de Pasar Malam, want het Bush Restaurant wordt volgend najaar ingrijpend gerenoveerd. Vanaf 15:00 uur koop je speciale avondtickets. Kijk voor tickets, openingstijden en meer op BurgersZoo.nl/PasarMalam. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Night of the Jungle in Orchideeën Hoeve

Talloze twinkelende lampjes, mystieke lichteffecten en prachtige jungletuinen… dat is de perfecte combinatie voor Night of the Jungle in Orchideeën Hoeve. Op 27, 28, 29 december en 3 januari geniet je ook van het avondleven in de jungle. Vanaf 16:30 tot 20:00 ’s avonds geniet je van een zeer bijzonder bezoek. Het ritme van de dieren is natuurlijk heel anders in de nacht dan overdag, en dat ga je in de Orchideeën Hoeve dus ervaren. In de Zwevende Bloementuin geniet je van Caribische livemuziek, volg je een djembé workshop en speel je mee in De Grote JungleQuiz. Voor tickets, meer informatie en openingstijden kijk je op OrchideeenHoeve.nl. (foto: Orchideeën Hoeve)

WILDnights in WILDLANDS

De gehele Kerstvakantie (behalve op 25 en 31 december en 1 januari) geniet je in WILDLANDS van WILDnights. Voor de vierde keer op rij wordt dit winteravondspektakel georganiseerd. Twinkellichtjes, lichtprojecties, lampionnen, beelden en spannende geluiden in het donker maken WILDnights compleet. En wat dacht je van een lekker hapje of drankje bij een van de foodtrucks verdeeld over het park? Alle werelden zijn open en hebben allemaal een heel eigen programma. De avonden worden op het Kompasplein afgesloten met een licht- en lasershow! Vanaf 16:00 uur mag je voor een gereduceerd tarief het park bezoeken. Kijk voor alle voorwaarden, tickets en openingstijden op WILDnights.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

China Light Festival in Ouwehands Dierenpark

Vanaf 21 december 2019 tot en met 29 februari 2020 geniet je in Ouwehands Dierenpark Rhenen van het bijzondere China Light Festival. Metershoge lichtkunstwerken gemaakt door Chinese kunstenaars zorgen in de avonduren voor een magische sfeer. Ontdek draken, pandaberen, bloemen en andere bijzondere taferelen door het hele park heen. Het ene kunstwerk is nog mooier dan het ander. China Light Festival is vanaf 17:00 uur te bezoeken tegen een speciaal tarief. Dit tarief, tickets, openingstijden en meer vind je via Ouwehand.nl/ChinaLight. (foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen)

Fijne Kerstvakantie allemaal!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.