donderdag 12 december 2019

IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark

Hoera! Er zijn weer ijsbeertjes geboren in Ouwehands Dierenpark! Op woensdag 27 november al, heel vroeg in de ochtend. De jongen drinken goed bij hun mama en ze zijn speels en levendig. Voorlopig verblijven moeder en haar berenkinderen lekker in het donkere kraamhol, waar de buitenwereld niet kan doordringen – ook de verzorgers niet. Alles wordt gevolgd via de webcams in het kraamhol. Zo wordt de meest natuurlijke situatie voor de dieren gecreĆ«erd en kan zij in alle rust haar welpen opvoeden. In het voorjaar van 2020 zullen de kleintjes – wanneer ze zelf kunnen lopen – het kraamhol gaan verlaten en hopelijk levert dat weer net zulke koddige momenten op als op de foto hiernaast. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – archief ijsbeertweeling 2015)

Gezinsuitbreiding

Dat er een tweeling is geboren, is natuurlijk weer heel fijn voor het Europees Fokprogramma. De ijsbeer wordt in het wild namelijk ernstig met uitsterven bedreigd, door het smelten van de poolkappen. De ijsberen in Ouwehands Dierenpark vormen de ambassadeurs van hun soort. Ook ondersteunt de dierentuin in Rhenen onderzoek naar ijsbeergedrag in en om kraamholen dat in Noorwegen plaatsvindt. Dat doen zij via de Ouwehands Zoo Foundation. Ouwehands Dierenpark heeft al meerdere keren ijsbeerbaby’s in het park gehad en heeft veel ervaring met deze gezinsuitbreiding. Zij bieden dan ook de meest optimale rust voor de kersverse moeder en haar welpen. De foto’s hieronder zijn screenshots van de webcam in het kraamhol. De video is gemaakt door Ouwehands Dierenpark in Rhenen.


Kijk voor meer informatie over de ijsbeertweeling op Ouwehand.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.