maandag 2 december 2019

Het is bijna Pakjesavond! Tips voor lastminute cadeaus & gedichten

Jippie! Het is bijna Pakjesavond. En hoewel er al zo links en rechts families zijn getrakteerd op pepernoten, schuimpjes, chocoladeletters en cadeaus het afgelopen weekend, is de goedheiligman nog lang niet klaar met het uitdelen van alle presentjes. Sinterklaas en zijn Pieten hebben het er maar druk mee. Vooral als die Pietjes en Klaasjes die nog even lastminute naar de winkel moeten om een cadeautje te scoren. En dan moet je er misschien ook nog wel een gedicht bij schrijven! Sinterklaasstress kan heel vervelend zijn, maar… relax, ontspan en zet even op een rijtje wat je nog allemaal moet doen. Dat helpt. Net als de tips voor lastminute cadeautjes en gedichten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lastminute cadeautjes

Moet je nog snel een cadeautje namens Sinterklaas in huis halen, maar weet je niet wat? Er zijn veel grappige, leuke en zeker persoonlijke cadeautjes te vinden voor vrienden, familie, de kinderen en die ene gezellige collega die je uit de hoge hoed hebt getrokken. Leuke lastminute cadeautjes tot € 10 zijn volgens Libelle boeken, een kaasplankje, een mooie fles wijn en mobiele telefoon toebehoren, zoals een cameralensje of oortjes met een leuke versiering. Winkelketen Primark heeft bijvoorbeeld koptelefoontjes met Harry Potter of Disney thema in het assortiment opgenomen, voor een leuk prijsje. Voor de kinderen zijn gekke wintermutsen, een leuke eigenzinnige haarband, een lieve knuffel, een bullet journal of scrunchies ideale lastminute-overal-verkrijgbaar-cadeautjes.

Sinterklaasstress? Maak een lijstje!

To do lijstjes zijn vaak mijn redders in chaos. De decembermaand lijkt echt zo een maand waarin nog van alles moet qua activiteiten, werk, borrels en meer… De agenda zit snel overvol en soms weet je gewoon even niet meer wat voor dag het is. Pak daarom je kladblok, agenda of bullet journal en een pen en maak To do lijstjes. Bijvoorbeeld per dag met de taken die af moeten voor de Kerst. En maak dan ook een lijstje voor wie je nog een cadeautje moet kopen. Streep af als je al wat voor diegene hebt, of zet er achter wat je hebt gekocht. Dat is namelijk ook weer handig als je een gedicht gaat schrijven.

Gedichten tips

Sint zat te denken… en te denken… en te denken… maar er vloeit maar geen gedicht uit je pen. Waar de een het ene na het andere rijm uit de mouw schudt, zit jij al dagen naar een leeg papier te staren. En dat terwijl Pakjesavond nu echt met rasse schreden dichterbij komt. Geen paniek, ik heb een paar leuke gedichttips:
1. Hou het kort. Het hoeft geen dichtbundel te zijn. Een gedicht van 4 regels uit het hart is ook al heel leuk.
2. Hou het simpel. Het is heel leuk om te goochelen met woorden en om uit te zoeken hoe je rijmt op heel moeilijke, dure woorden, maar zo last minute kun je beter kiezen voor simpele rijmwoorden. Werkwoorden zijn altijd goed bijvoorbeeld.
3. Gebruik een AA, BB, CC, DD-rijmschema. Dit houdt in dat de laatste woorden van iedere twee zinnen op elkaar rijmen.
4. Gebruik korte zinnetjes.
5. Schakel hulp in van iemand die wel rijmpjes uit de spreekwoordelijke mouw schudt. Zo ben ik voor menig gedicht in te huren. Lees daar meer over op WritingBerries.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.