maandag 22 april 2019

Goed Doel: Villa Pardoes

Als je kind ziek is, dan gaat alle focus daar naar toe. Heel logisch. Je wilt immers alles in het werk stellen om je kind te helpen en – indien dat mogelijk is – beter te maken. Daar gaat veel geld en tijd in zitten, die je niet aan elkaar of het gezin besteedt in positieve zin. Kinderen die ernstig ziek zijn verdienen met hun ouders, broertjes en zusjes uiteraard ook vakantie. In Villa Pardoes van Stichting Natuurpark Efteling (eigenaar van attractiepark Efteling) kan dit. Een verblijf in Villa Pardoes duurt een week en is helemaal gratis. Het lijkt wel een sprookje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Efteling, Sprookjesbos)

Vakantiepark in Kaatsheuvel

Villa Pardoes is dus een vakantieparkje in Kaatsheuvel voor zeer ernstig zieke kinderen en hun familie, opgericht door de overkoepelende organisatie van sprookjespark Efteling. Het is ontstaan naar een idee van het Amerikaanse Give Kids the World foundation, wat ook gratis weeklange vakanties geeft aan gezinnen met een ziek kind. In 2000 opende het rustig gelegen parkje tussen het groen met acht vakantiewoningen. Inmiddels zijn het er twaalf. Uiteraard van alle gemakken voorzien en lekker ruim, zodat je met gemak met een rolstoel of ander medisch hulpmiddel door de vakantiewoning navigeert.

Ruimte voor elkaar

De kleinschaligheid geeft gezinnen alle rust en ruimte om met elkaar te genieten van de mooie momenten in het leven. Maar Villa Pardoes brengt ook gezinnen bij elkaar. Zo liggen alle vakantiewoningen aan twee grote centrale ruimtes. Hier zijn allerlei speeltoestellen, je kan er samen eten en in alle rust met elkaar praten. Zo’n 600 gezinnen per jaar nemen hun intrek in Villa Pardoes voor een onvergetelijke vakantie.

Dagje erop uit

Op Villa Pardoes is veel te beleven, maar daarom heen ook. Zo krijg je bij je gratis vakantie ook nog eens gratis toegang tot Efteling. Maar ook een dagje Toverland of Beekse Bergen wordt gratis aangeboden. Want ook al zit je met zijn allen in een zeer nare periode, het is natuurlijk fantastisch om samen mooie herinneringen te maken.

Een vakantie aanvragen

Ben je toe aan een vakantie in Villa Pardoes? Een weekje boeken gaat niet zomaar. Dat doe je in samenwerking met de behandelend kinder- of revalidatiearts van je kindje. Vervolgens neemt de Medische Commissie van het vakantiepark de aanmelding in behandeling en krijg je te horen wanneer je wordt verwacht in het park. Meer over de aanmeldingsprocedure vind je op de website: VillaPardoes.nl.

Help mee

Wil jij Villa Pardoes helpen om gezinnen met een ernstig ziek kind een fantastische week te bezorgen? In de webshop van de website vind je leuke cadeautjes, waarvan de opbrengst naar de Villa gaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om een donatie te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.