dinsdag 17 december 2019

Kerstuitjes: pretpark

Jippie: de Kerstvakantie staat weer voor de deur! De Kerstperiode is echt zo een tijd waarin je met het gezin, familie en vrienden lekker op stap gaat. Deze week zet ik een aantal toffe Kerstvakantie uitjes bij elkaar ter inspiratie. Vandaag trappen we af met gezellige dagjes uit naar een pretpark. Want veel pretparken zijn in de wintermaanden open (vaak volgens een speciale openstelling) om je samen te laten genieten van een heerlijke sfeer en toffe attracties. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winter Efteling

De Efteling is al een magische plek, maar als de Winter Efteling losbarst dan is het er nog sprookjesachtiger. Wandel door het besneeuwde sprookjesbos, geniet van feeërieke verlichting en vreugdevuren en zing mee met kerstliedjes. In het IJspaleis kun je schaatsen en echte winterpret beleven of ga lekker langlaufen langs de grote vijver. En alle attracties hebben een extra winters tintje gekregen. Kortom: het is er prachtig. Winter Efteling gaat ook nog door in het nieuwe jaar. Kijk voor meer informatie, tickets en openingstijden op Efteling.com. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Magische Winterweken in Toverland

Nog zo een pretpark waar magie tot leven komt, is Toverland. Tijdens de Magische Winterweken lijkt dit attractiepark helemaal betoverd te zijn, dankzij de vele dennenbomen en duizenden lichtjes. De thrill seekers stappen in de eerste week van de Kerstvakantie in The Christmas Coaster. Dit is de vertrouwde lanceerachtbaan Booster Bike, maar dan helemaal in Kerstsferen, compleet met sneeuw en kerstmuziek. Toverland opent in de Kerstvakantie de overdekte themagebieden Land van Toos en Wunderwald, buiten geniet je van Ithaka, waar ook de houten achtbaan Troy geopend zal zijn. Voor meer informatie, openingstijden en tickets ga je naar Toverland.com. (foto: Toverland)

Winterfun in Duinrell

Duinrell pakt ook weer uit voor de Kerstvakantie met Winterfun! Zoals de naam al zegt, ga je veel plezier beleven in het pretpark. Natuurlijk is ook het Tikibad geopend – waar je na een dagje buitenspelen heerlijk opwarmt en van de glijbanen roetsjt. Wist je dat toegang tot het attractiepark tijdens deze winterse dagen zelfs gratis is, als je een ticket voor het Tikibad hebt gekocht? Kijk snel op Duinrell.nl en ontdek welke attracties er open zijn tijdens Winterfun. Ook kom je hier de openingstijden en ticketprijzen tegen. (foto: Duinrell)

Wintermagic in Plopsaland De Panne

Ervaar de ware magie van de winter tijdens een dagje uit in Plopsaland De Panne. Honderden versierde kerstbomen vol kleurrijke ornamenten en lichtjes, schaatsen op de ijspiste op het Dorpsplein, knisperende kampvuren en warme chocolademelk… alsof je in een ouderwets kinderboek bent gestapt. Uiteraard mag de spectaculaire Winter Parade in de Kerstvakantie niet ontbreken, want tijdens dit feest komen tinnen soldaatjes en kerstelfjes tot leven. Voor meer informatie, tickets en openingstijden ga je naar PlopsalandDePanne.be. (foto: Plopsaland De Panne)

Winters genieten in Tivoli’s Boscafé

Normaal geniet je in de wintermaanden van Winter Tivoli, maar sinds dit jaar geniet je tot en met 1 maart 2020 op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag van het oergezellige Tivoli’s Boscafé. Terwijl je geniet van de lekkerste gerechten in het restaurant, spelen de kinderen in de binnenspeeltuin. Er zijn zelfs vier attracties en de midgetgolfbaan open in Park Tivoli. Natuurlijk kunnen kinderen ook lekker schaatsen op het oefenschaatsbaantje en kan er volop gebouwd worden met LEGO. Er zijn zelfs Playstations! Tijdens de Kerstvakantie kun je vaker terecht in het Boscafé en is er zelfs voor extra entertainment gezorgd. Tivoli’s Boscafé is overigens ook zonder kinderen te bezoeken voor een heerlijke versnapering. Voor toegangsprijzen, openingstijden, voorwaarden en meer kijk je op ParkTivoli.nl/Boscafé. (foto: Park Tivoli)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.