dinsdag 31 december 2019

Writing Berries Maandoverzicht December

Het is de laatste dag van de maand – en van het jaar! December was een prachtige maand vol heerlijke uitjes met familie en vrienden. Maar ook de maand van feestjes en lichtjes en de jaaroverzichten. Het December maandoverzicht brengt weer wat orde op zaken in deze drukke maand. En mocht je deze Kerstvakantie nog iets leuks willen doen, bij de uitjes voor de Kerstvakantie zitten vast nog wel een paar suggesties. Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling toe en een heel goed begin voor 2020! Laten we er met zijn allen een liefdevol, creatief en vrolijk jaar van maken. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)


Het is bijna Pakjesavond! Tips voor lastminute cadeaus & gedichten

Hoera! Het grote feest van Sinterklaas staat begin december altijd voor de deur. Wie nog even op het laatst een cadeau of een gedicht moet scoren, kan daar veel stress van ondervinden. Niet doen! Deze tips helpen je om op het laatste moment toch een leuk cadeau en een mooi gedicht in de zak van Sinterklaas te doen.


Advent: aanloop naar Kerst

De aanloop naar Kerst wordt ook wel de adventsperiode genoemd, waarin men aftelt tot eerste Kerstdag. Dit kan bijvoorbeeld door middel van kalenders met cadeautjes en chocolaatjes. Maar het hoort eigenlijk met vier kaarsen… Lees meer over de Advent en waar het vandaan komt in dit artikel.


Fijne Pakjesavond!

SINTERKLAASAVOND! Een van de gezelligste avonden van het jaar sluit ik dit jaar af met een origineel gedichtje. Het is de afsluiter van een paar weken rijmen en dichten. Klik snel op de link in het tussenkopje om dit gedichtje te kunnen lezen.


Bijzonder: Nieuw Berberaapje in Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark is een nieuw Berberaapje komen wonen. Het gaat om een bijzonder dier, want het is een opvangaapje. Het jonge dier went nu achter de schermen, maar zal binnenkort met de groep samen te zien zijn in het mooie Berberapen verblijf in Rhenen.


Winkelen: gezellig dagje uit

Winkelen in een groot winkelhart of winkelcentrum is natuurlijk ook een gezellig dagje uit. Combineer het met een lunch en neem de tijd om winkels te bezoeken. En als het kan, laat dan de auto thuis. Om van een dagje winkelen een nog leuker uitje te maken, zocht ik wat leuke tips voor je bij elkaar.


Koud? Help de tuinvogeltjes!

De tuinvogeltjes kunnen onze hulp op zeer koude dagen zeer goed gebruiken. Een lekkere vetbol, streng met pinda’s of pot pindakaas met meelwormen gaat er dan zeker wel in. De Vogelbescherming en Natuurmonumenten hebben allerlei tips om de vogels bij te voeden. Ook als het niet koud is.


Genieten van… Jaaroverzicht 2019

Nieuw dit jaar is de rubriek Genieten van… Voor mijn dagje uit blog mag ik graag reportages maken over de opening van een nieuwe tentoonstelling of een nieuw dierenverblijf. Maar ik ga zelf ook geregeld op pad, want ik hou ervan om dierentuinen, musea en pretparken te bezoeken. Om meer over mijn persoonlijke ervaringen te kunnen vertellen, startte ik dit jaar dus met Genieten van… In dit jaaroverzicht komen al deze beschreven uitjes nog een keer voorbij.


IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark

Hieperderpiep Hoera! Er is weer een ijsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark. De dierentuin in Rhenen deelde dit begin december mee. De kleintjes en hun moeder bevinden zich nog lekker veilig in het kraamhol en genieten hier van alle rust die ze nodig hebben. Wel zijn de dieren via de webcam te volgen.


Welkom in de Koninklijke Kamer van Museum Speelklok

Museum Speelklok heeft wel een heel speciale klok gekocht, namelijk de koninklijke Clay Klok. Dit prachtige meubel speelt muziek van Händel en is prachtig bewerkt met schilderingen en beeldjes. Het is het pronkstuk van de Koninklijke Kamer waar ook andere adellijke speeldozen en speelklokken te bewonderen zijn.


Museum Bredius in In de ban van de zee

Anthony Inder Rieden verzamelt schitterende maritieme schilderijen en deze privé collectie is nu voor het eerst te bewonderen in Museum Bredius te Den Haag. Voor kinderen is er een speciale speurtocht en voor volwassenen een speciale tour. De combinatie met het voormalig woonhuis geeft deze collectie een extra speciale uitstraling. (foto: Museum Bredius)


Hond Gezond: stop met vuurwerk

Vuurwerk. Het is een prachtige, feestelijke manier om het nieuwe jaar in te luiden. Maar als je huisdier er bang voor is, dan is het toch een heel stuk minder leuk. Helemaal omdat er al weken onnodig geknald wordt. In deze Hond Gezond geef ik wat tips om je hond door deze periode te helpen.


Kerstuitjes: Pretpark

Honderden lichtjes, avondopenstellingen en gewoon winters genieten in diverse pretparken… dat biedt het artikel over de pretpark Kerstuitjes. Ga lekker genieten met de hele familie van de attracties in Toverland of Winter Efteling. Kom spelen in Park Tivoli en geniet van plezier en magie in Duinrell en Plopsaland De Panne.


Kerstuitjes: Museum

Ga er eens lekker op uit in de Kerstvakantie en zoek eens een museum op. In dit artikel vind je verschillende toffe Kerstuitjes in het museum. De uitjes zijn de rest van de vakantie nog te bezoeken – en zelfs daarna nog. Dus, ga je naar het IJsbeeldenfestival of toch nog even naar het Kempenmuseum?


Kerstuitjes: Dierentuin

Het is altijd al genieten in de dierentuin, maar met de kerstvakantie worden de parken altijd extra mooi. Duizenden lichtjes, muziek en speciale activiteiten maken het bezoek helemaal compleet. Van sommige uitjes geniet je ook de rest van de Kerstvakantie nog volop. Een greep uit het grote aanbod vind je in dit artikel.


Hond Gezond Jaaroverzicht 2019

Afgelopen jaar schreef ik weer 12 afleveringen voor de rubriek Hond Gezond. Een rubriek die ik zelf heel leuk vind om te maken, omdat ik hondenmama ben. Het afgelopen jaar ging veel over verzorging en over uitjes met de hond. Uiteraard voorzien van fotootjes van mijn eigen rakkertje. In het jaaroverzicht komen ze allemaal voorbij.


Goed Doel: Silent Forest

De bossen van Zuidoost-Azië worden met de dag stiller. Daar waar de vogels een groots concert gaven, zijn het er steeds minder. De vogeltjes worden gevangen om te worden gegeten, verhandeld als huisdier en voor zangcompetities waarbij de vogeltjes in kleine kooitjes worden gehouden. De organisatie Silent Forest wordt gesteund door verschillende dierenparken om zo de bossen weer te vullen met vogels.


Goed Doel Jaaroverzicht 2019

Een heel jaar lang schreef ik over verschillende goede doelen die door diverse dagjes uit worden gesteund. Zo kwam De Zonnebloem voorbij, maar ook Villa Pardoes en de HEMA Foundation. En wat dacht je van doelen die door meerdere dierentuinen gesteund worden? Maar liefst 12 goede doelen passeerden de revue.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.