maandag 18 mei 2020

Hond Gezond: Dag van de Hond

Gisteren was het de Dag van de Hond in Nederland. Een dag waarop je als (aanstaande) hondenouder kennis kan maken met allerlei verenigingen en activiteiten en sporten voor je hond. Een soort open dag dus, waarbij je meer leert over wat je allemaal samen met je hond kan ondernemen. Samen bewegen is namelijk goed voor mens Ć©n dier. Ieder jaar kiest de organisatie voor een zondag in mei om je kennis te laten maken met al deze leuke dingen (en meer). Dit jaar zou de tiende editie zijn, want helaas zijn door de coronamaatregelen werden de festiviteiten afgelast. Maar… de voorbereidingen voor 2021 zijn al in volle gang. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verschillende thema’s

Het leuke aan deze Dag van de Hond is dus dat je kennismaakt met wat je allemaal voor leuke dingen je met je hond kan doen, qua activiteiten. Hiervoor openen verschillende kynologenclubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen de deuren naar hun locaties. Neem gerust je hond mee, want misschien wil je wel meteen een workshop doggy dancing of parcours volgen. Ieder jaar wordt de Dag van de Hond onder het mom van een ander thema ingevuld. Dit jaar zou het Kind & Hond zijn, maar het thema komt heus weer terug. De organisatie rouleert namelijk het thema iedere drie jaar, samen met Hond & Ras en Sport & Spel. Kijk ook eens op HoudenvanHonden.nl voor meer informatie.

International Dog Day

De Nederlandse Dag van de Hond is vooral in het leven geroepen om mensen en honden samen te brengen en heeft daarom geen vaste datum. De internationale Dag van de Hond wordt ieder jaar wereldwijd gevierd op 26 augustus en is bedoeld om vooral asielhonden onder de aandacht te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.