dinsdag 19 mei 2020

Dierentuinnieuws van Burgers’ Zoo, ARTIS, Ecomare & Zeehondencentrum Pieterburen

O wat voelt het heerlijk zomers buiten! De zon schijnt, de wereld staat in bloei en we willen weer naar buiten – maar doe dat wel verstandig en op 1,5 meter afstand van elkaar natuurlijk! Burgers’ Zoo ging vandaag weer open voor bezoekers, ARTIS kondigt aan ook weer open te gaan voor alle dagbezoekers en er is nieuws uit Ecomare en Zeehondencentrum Pieterburen. Benieuwd? Lees dan snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Burgers’ Zoo vandaag weer open

Vandaag is Burgers’ Zoo weer open gegaan! Voor de gezondheid en veiligheid van mens en dier werkt het park volgens het Veilig Samen Uit protocol. Dat houdt in dat je met een online tijdsreservering naar het park mag komen en dat het maximum aantal bezoekers is beperkt. Daarnaast zijn er allerlei informatie borden in het park te vinden, die je helpen herinneren aan de hygiëne voorschriften en om 1,5 meter afstand te houden. Burgers’ Zoo is erg blij met het verloop de eerste dag. Kijk voor meer informatie op Burgerszoo.nl. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)


Haven tuimelaar naar Ecomare

De tuimelaar die op 2 mei in de haven van Amsterdam zwom, is helaas op 13 mei toch dood gevonden op het strand bij Wijk aan Zee. De tuimelaar was een grote bekendheid in Frankrijk en is daar bekend onder de naam Zafar. Hij zwom wel vaker met schepen mee de haven in om daar even een tijdje te verblijven. Door achter het Nederlandse zeilschip de Tres Hombres aan te zwemmen, bevond Zafar zich via de sluiven IJmuiden, door het Noordzeekanaal, begin mei in de haven van Amsterdam. Redders hebben het dier teruggeleid naar zee, maar helaas is Zafar toch overleden. Op dit moment wordt onderzocht waaraan Zafar is overleden, men vermoedt dat hij een aanvaring heeft gehad. Bij strandingen van walvissen wordt altijd nagegaan of er een natuurmuseum belangstelling heeft voor het skelet, waarbij Naturalis als eerste wordt gebeld. In goed overleg tussen Naturalis en Ecomare is besloten dat Naturalis eigenaar wordt van het skelet, maar het in permanente bruikleen geeft aan Ecomare. De twee musea delen de kosten voor de preparatie. Op termijn zal het tuimelaar-skelet in de Walviszaal van Ecomare komen te hangen. Kijk ook op Ecomare.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geef een knuffel met Zeehondencentrum Pieterburen

Wil jij ook graag je beste vriendin, broer of oma een dikke knuffel geven? Helaas kan dat op dit moment niet fysiek, maar wel met een zeehondenknuffel van Zeehondencentrum Pieterburen. Dus… heb je iemand die je mist en gewoon even een dikke knuffel wil geven? Stuur dan een superzachte zeehondenknuffel. Uit jouw naam stuurt Zeehondencentrum Pieterburen dan een mooi cadeau met een zachte pluche knuffel van ongeveer 25 centimeter groot, voorzien van een tag met een uniek identificatienummer, een certificaat met naam, het nummer en de herkomst van de zeehond (de verstuurder dus) én een entreekaartje voor het opvangcentrum, zodra ze weer open kunnen. Met het versturen van dit cadeau help je ook meteen de zeehondjes in het opvangcentrum. Kijk voor meer informatie op Zeehondencentrum.nl/geef-een-knuffel. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)

ARTIS open voor bezoekers vanaf 21 mei

Vanaf Hemelvaartsdag is iedereen weer van harte welkom om ARTIS te bezoeken. Eerste opende de oudste dierentuin van Nederland alleen voor haar leden. Hierdoor is het park nu klaar om iedereen weer te ontvangen. Maar… uiteraard via het Veilig Samen Uit protocol. Dat betekent dat je online een toegangskaartje moet kopen en een starttijd van je tijdslot moet reserveren. Dit doe je op ARTIS.nl. Hier vind je ook alle andere voorwaarden voor een bezoekje, zoals dat sommige plekken eenrichtingsverkeer zijn geworden en dat de binnenverblijven voorlopig even dichtblijven. Ook vraagt ARTIS aan iedereen om met eigen vervoer te komen, zoals met de auto, de fiets of lopend. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lees ook…

Er is de laatste tijd veel nieuws geweest over heropeningen en tijdsloten. Klik op een van de afbeeldingen voor andere artikelen over heropeningen, tijdsloten en het Veilig Samen Uit protocol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.