dinsdag 26 mei 2020

Dierentuinnieuws: heropening Dolfinarium, geboortenieuws uit DierenPark Amersfoort en nieuwe olifant voor WILDLANDS

Wat is het toch fijn dat (bijna) alle dierentuinen weer open zijn. En wat komen er meteen weer leuke positieve nieuwtjes naar buiten. Geboortes bijvoorbeeld, maar ook verhuizingen en… nog meer openingsnieuws. In dit artikel kom je nieuws tegen van Dolfinarium, WILDLANDS en DierenPark Amersfoort. Ook heb ik wederom de links naar de vorige heropeningsnieuwtjes geplaatst, zodat je die artikelen nog even rustig kan doorlezen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dolfinarium opent op 27 mei

Het Dolfinarium opent aanstaande woensdag 27 mei haar deuren weer voor publiek. Het park is uiteraard ingericht op de 1,5 meter maatregel. Om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen verwelkomen en laten genieten van een dagje op het park, biedt Dolfinarium de keuze om te reserveren voor de ochtend (van 9:00 uur tot 13:00 uur) of voor de middag (van 13:30 uur tot 17:30 uur). Reserveren doe je online. In het park zijn twee verschillende routes te vinden die je allebei langs alle dieren leidt. En natuurlijk is de nieuwe presentatie Oceanica te zien. Meer weten of een ticket reserveren? Kijk op Dolfinarium.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Olifantenwissel in WILDLANDS

Omdat olifantenmannetjes in dierentuinen niet zelf op zoek kunnen naar een nieuwe kudde, moeten de parken ze daar een handje mee helpen (door middel van het fokprogramma). Daarom is Timber onlangs verhuisd van Blijdorp naar WILDLANDS en Mekong is van WILDLANDS naar een park in Zwitserland gegaan. Het transport van Timber verliep soepeltjes en hij heeft al kennisgemaakt met de olifantenkudde van Emmen. Het fokprogramma van Aziatische olifanten wordt beheerd door Diergaarde Blijdorp. Zij zorgen ervoor dat de genetische poel van deze olifanten gevarieerd (en dus gezond) blijft. Voor meer informatie: WILDLANDS.nl. (foto: WILDLANDS)

Geboortenieuws uit DierenPark Amersfoort

Gisteren ging DierenPark Amersfoort weer officieel open voor publiek en dat werd feestelijk gevierd met een lint-doorknip-moment en het spuiten van de laatste tijgerpoot op de grond van het park. Oud-directrice Astrid Vis en directeur Fred Vis namen deze honneurs waar. De bezoekers konden binnen meteen kennismaken met de pasgeboren prairiehondjes. En er zijn ook Bonte Bentheimerbiggetjes geboren! Moeder en haar kroost van 8 maken het goed. Kijk voor meer informatie op DierenParkAmersfoort.nl. (foto’s: DierenPark Amersfoort)


Lees verder…

Er is de laatste tijd veel nieuws geweest over heropeningen en tijdsloten. Klik op een van de afbeeldingen voor andere artikelen over heropeningen, tijdsloten en het Veilig Samen Uit protocol. Dit lijstje met artikelen is nu aangevuld met extra dierentuinnieuws en een eerste museumoverzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.