dinsdag 12 mei 2020

Heropening van nog meer dagjes uit!

Nog meer dagjes uit zijn er helemaal klaar voor om open te gaan. Uiteraard gaat dit allemaal via de opgestelde Veilig Samen Uit regels en in samenspraak met de Veiligheidsregio en Burgemeester. Vandaag heb ik weer een aantal heropeningsdata verzameld en wel van Duinrell, het Tikibad, ZooParc Overloon, Apenheul, Toverland, DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, Walibi én Zoo Veldhoven. Onderaan dit artikel vind je de links naar eerder geplaatste artikelen met heropeningsnieuws van diverse dagjes uit. En… hou de website in de gaten, want zodra er meer nieuws is, probeer ik het te plaatsen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Duinrell & het Tikibad openen op 16 mei

Duinrell opent zaterdag zijn deuren en heeft als maatregel ingesteld dat niet alle attracties tegelijk open gaan. De eerste paar weken geniet je van een deel van de attracties en blijft de rest gesloten. Dit wisselt per dag af. Vanaf 1 juni verwacht Duinrell dat wel weer alles tegelijk open te doen. Ook het Tikibad opent haar zwemparadijsdeuren weer vanaf aankomende zaterdag. Het Tikibad werkt met tijdslots en een bezoek mag niet langer duren dan twee uur. Meer weten? Kijk op Duinrell.nl. (foto: Duinrell)

ZooParc Overloon opent 18 mei

13 mei mogen de abonneehouders al een bezoek brengen aan ZooParc Overloon en vanaf 18 mei is dan iedereen weer welkom volgens het Veilig Samen Uit-protocol. Vooraf reserveren, ook als je al een ticket of een abonnement hebt, is hierbij een must. Daarnaast wordt er gewerkt met een vaste route door het park en zullen crowd managers erop toezien dat er geen groepen worden gevormd. Sanitair is uiteraard open en de horeca ook – deze laatste voor afhalen van eten en drinken. Wil je meer weten over de maatregelen of meteen een tijdslot reserveren? Kijk dan op ZooParc.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Apenheul opent 18 mei

Ook Apenheul gaat op 18 mei weer open voor bezoekers volgens het Veilig Samen Uit-protocol opgesteld door de Club van 11 en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. 18 mei mogen eerst de jaarkaarthouders en Vrienden van Apenheul genieten van het park, vanaf 21 mei mogen ook dagbezoekers een ticket reserveren. Dat betekent dat je dus vooraf online een ticket koopt en een tijdslot kiest. Ook jaarkaarthouders moeten vooraf een tijdslot reserveren voor een bezoekje aan het Apeldoornse apenpark. Een dagje Apenheul zal er iets anders uitzien dan normaal. Zo worden de doorloopverblijven tijdelijk gesloten, maar is het wel mogelijk om de dieren via speciale uitkijkpunten te bewonderen. Ook geldt er een eenrichtingsroute door het park. Kijk voor alle informatie op Apenheul.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ouwehands Dierenpark opent 18 mei

Nog een park dat volgende week de poorten weer van het slot haalt en bezoekers mét reservering binnenlaat, is Ouwehands Dierenpark. Op het park wordt er momenteel hard gewerkt aan de heropening en zelfs de mini-ezels hebben een tandje meegeholpen met onkruid wieden (het bewijs vind je op YouTube). Op het park is er het een en ander veranderd, met name zijn er stukjes ingericht als eenrichtingsverkeer, horeca is aangepast en de verkoop van tickets vind alleen online plaats (vanaf 14 mei). Ook als abonneehouder moet je een tijdslot reserveren om een bezoekje te kunnen brengen aan het park. Mama Wu Wen en haar kleine zijn voorlopig alleen zichtbaar via een livestream op het park. Let wel: je hond mag op dit moment even niet mee naar Ouwehands Dierenpark. Voor alle informatie kijk je op Ouwehand.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Toverland opent 19 mei

De magische wereld van Toverland heet je weer welkom vanaf 19 mei! Ook hier reserveer je online tickets op datum, zodat je kan genieten van een dagje uit. Ook abonnees dienen vooraf een datum te reserveren voor hun bezoek. Hiervoor heeft Toverland een speciaal platform voor abonnementhouders ontwikkeld, welke op de website terug te vinden is. Via Toverland.com/coronavirus kun je je alvast voorbereiden op een bezoekje aan het park volgens de nieuwe maatregelen. Ook vind je er antwoord op veelgestelde vragen. (foto: Toverland)

DierenPark Amersfoort opent 25 mei

Vanaf maandag 25 mei gaat ook DierenPark Amersfoort weer open voor publiek! Het is wel bijzonder dat eind mei het park weer opent als je weet dat het Amersfoortse familiebedrijf 72 jaar geleden ook eind mei voor het eerst opende voor publiek. ‘Nog nooit in de geschiedenis van het park zijn wij zo lang gesloten geweest,’ vertelt oud-directeur Astrid Vis, die als dochter van de oprichters haar hele leven al tussen de dieren woont. ‘Wie had gedacht dat ik voor de tweede keer in mijn leven een opening van het dierenpark zal meemaken, wat een bijzonder moment.’ Volgens het nieuwe Veilig Samen Uit-protocol ziet een dagje DierenPark Amersfoort er wel eventjes anders uit dan normaal. Zo moet je vooraf een datum en tijd reserveren voor je bezoek, ook als abonneehouder. Op dit moment wordt de website dusdanig ingericht, zodat de reserveringen plaats kunnen gaan vinden. Hou hiervoor de website DierenParkAmersfoort.nl in de gaten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Walibi opent 25 mei

Vanaf 25 mei kun je weer Hard Gaan in Walibi! Om de wachtrijen veiliger te maken, gaat Walibi Holland werken met virtuele wachtrijen. Via de app op je telefoon kun je een plek reserveren in je favoriete attractie. En als je dan bijna aan de beurt bent om in te stappen, krijg je een melding op je mobiel. Dat is handig. Verder geldt voor Walibi dat je vooraf een toegangskaart moet reserveren, ook als abonneehouder, en dat er extra maatregelen zijn genomen in de horeca en winkels. Voor meer informatie kijk je op Walibi.nl.

Zoo Veldhoven is al open

Vanaf 9 mei ben je alweer van harte welkom in Zoo Veldhoven. Het enige wat je hoeft te doen is vooraf een dagdeel te reserveren. Je kan kiezen uit dagdeel 1 van 9:00 tot 12:30 uur en uit dagdeel 2 van 13:30 tot 17:00 uur. Reserveren kan via e-mail: info@zooveldhoven.nl. Voor meer informatie over het dierenpark, de genomen maatregelen en meer kijk je natuurlijk op ZooVeldhoven.nl.

Lees ook…


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.