zaterdag 16 mei 2020

Veilig Samen Uit ook naar SEA LIFE, ARTIS, Dierenrijk en meer

Terwijl de eerste dierenparken en dagjes uit dit weekend alweer de eerste bezoekers mogen ontvangen, sinds de sluiting half maart, druppelt er weer meer heropeningsnieuws binnen. Sommige parken zijn al open gegaan (daar had ik nog geen informatie van), andere openen binnenkort hun deuren. In dit artikel nieuws van ARTIS, Landgoed Hoenderdaell, Dierenrijk, Taman Indonesia, SEA LIFE Scheveningen, ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn én Naturalis. Onderaan het artikel vind je de links naar eerdere artikelen over de heropeningen en het Veilig Samen Uit protocol (klik op de beer). Wil je meer weten over Tijdsloten, dan vind je ook daar een link naar toe. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

ARTIS opent 13 mei voor abonnees

ARTIS begint kleinschalig met de opening, aangezien ze veel leden en jaarkaarthouders hebben. Sinds 13 mei zijn alleen voor hen de poorten nog geopend. Wanneer dit allemaal goed gaat, dan zal deze regel vanzelf verruimd worden door ARTIS. Hou daarvoor de website ARTIS.nl en hun social mediakanalen in de gaten. Jaarkaarthouders moeten overigens wel reserveren voordat ze naar ARTIS gaan. Dit kan via de website van het Amsterdamse dierenpark.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Landgoed Hoenderdaell opent 15 mei

Gisteren is Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna voor het eerst weer open gegaan sinds de sluiting. Net als ARTIS is de opening allereerst voor de jaarkaarthouders. Zij kunnen online een bezoek reserveren. Ook is het mogelijk om zelf online de jaarkaart te verlengen, mocht dat nodig zijn. Wanneer de reserveringen goed verlopen en het kan volgens alle maatregelen, dan zal het park ook weer opengesteld worden voor dagbezoekers. Check daarvoor de website Hoenderdaell.nl.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierenrijk opent 16 mei

Ook Dierenrijk gaat weer open en wel vanaf vandaag. De eerste dagen zijn gereserveerd voor abonnees, vanaf 20 mei is iedereen weer van harte welkom in dit vrolijke dierenpark. Jaarkaarthouders en straks ook dagbezoekers moeten online een tijdslot reserveren om zo de maximumcapaciteit niet te overschrijden. Je vindt alle informatie daarover op Dierenrijk.nl. Als je eenmaal binnen bent op je gekozen tijdslot, kun je daarna lekker alle tijd nemen in het park.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Taman Indonesia opent 21 mei

Vanaf 21 mei wordt het weer genieten van tropische vogels en andere dieren in Taman Indonesia te Kallenkote. Schaf je tickets online aan en kies meteen een tijdslot voor aankomst in het park. Had je voor de coronasluiting al tickets gekocht? Op de website Taman-Indonesia.nl vind je gemakkelijk hoe je deze omboekt naar een ticket met tijdslot. Het eethuis zal tijdens het bezoek nog dicht zijn. En om zeker te zijn dat je 1,5 meter afstand houdt, kun je een bamboe afstandsstok lenen bij de entree.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

SEA LIFE Scheveningen opent 1 juni

SEA LIFE Scheveningen opent vanaf 1 juni weer haar deuren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een online reserveringssysteem, zodat je van te voren online een tijdslot kan reserveren. Hou daarom de website VisitSeaLife.com/Scheveningen in de gaten voor de laatste details. Om groepsvorming te voorkomen worden er geen voederpresentaties gehouden en zijn er aangepaste openingstijden.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

’t Veluws Zandsculpturenfestijn opent hopelijk in juni

Als alles goed blijft gaan qua verruiming van de coronamaatregelen, dan kunnen we ergens na 1 juni ook weer genieten van ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen om 75 jaar bevrijding te vieren. Op dit moment wordt het zandsculpturenpark klaar gemaakt volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat iedereen op 1,5 meter afstand van de kunstwerken kan genieten. Voor meer informatie over de aanstaande openingsdatum en online tickets kijk je op Zandsculpturen.nl. (foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn)

Naturalis opent 8 juni

Naturalis gaat ook weer open volgens de nieuwe richtlijnen. Tot 1 juli is het Naturalis Biodiversity Center eerst alleen open voor mensen die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen of werkzaam zijn in vitale processen uit de regio. Hiermee wil Naturalis iedereen in de frontlinie van de coronacrisis bedanken en een hart onder de riem steken. Deze mensen mogen het museum gratis bezoeken, maar uiteraard wel van te voren reserveren. Dat is een prachtig gebaar! Vanaf 1 juli is dan iedereen weer van harte welkom volgens de vernieuwde richtlijnen om een bezoek te brengen aan Naturalis. Wil je meer weten? Kijk dan op Naturalis.nl.
(foto: Henk de Nijs/Writing Berries)

Lees ook…

wat zijn tijdsloten Veilig Samen Uit-protocol, openingsdata van WILDLANDS, Klimrijk Brabant, Ecomare en Kaap Skil heropeningsdata van Beekse Bergen en GaiaZOO + dierentuinnieuws heropeningsdata van Efteling, Burgers' Zoo, Blijdorp, AquaZOO Leeuwarden en Orchideeënhoeve heropeningsdata van Duinrell, Tikibad, ZooParc Overloon, Apenheul, Ouwehands Dierenpark, Toverland, DierenPark Amersfoort, Walibi en Zoo Veldhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.