zaterdag 9 mei 2020

Binnenkort naar Efteling, Burgers’ Zoo, Blijdorp, AquaZoo Leeuwarden & De Orchideeënhoeve

De nieuwsberichten over de heropeningen van dierenparken en andere dagjes uit blijven maar binnenstromen. En zoals beloofd ga ik proberen zoveel mogelijk van deze updates door te geven, zodat je vast kan gaan plannen welk dagje uit er binnenkort voor je op de agenda staat. In dit artikel heb ik de openingsdata van Efteling en nog vier dierentuinen op een rij gezet. Daarnaast vind je nog een stukje over het opgestelde protocol én links naar artikelen met andere openingsdata. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Efteling opent 20 mei

Sprookjespark Efteling streeft naar een heropening op 20 mei. Voorafgaand aan deze openingsdag gaat het park eerst een paar testdagen houden voor gasten van Efteling Bosrijk en abonneehouders. Zij worden daar over bericht. Deze testdagen gaan ervoor zorgen dat de opening van 20 mei soepel en gestroomlijnd gaat verlopen. Vanaf 8 mei is Vakantiepark Efteling Bosrijk weer open, maar dan zonder parkentree. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en het Efteling Hotel openen hun deuren vanaf 20 mei. Hou voor het laatste nieuws ook de website Efteling.com in de gaten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Koninklijke Burgers’ Zoo opent 19 mei

Op 19 mei gaat Koninklijke Burgers’ Zoo weer open. Na weken mooie content te hebben gemaakt op YouTube is het tijd om de dieren weer in het echt te mogen bewonderen. Voor een bezoek geldt dat je vooraf moet reserveren om het park te kunnen bezoeken. De ticketverkoop en parkeerticketverkoop verloopt volledig online. Tijdens het aanschaffen van het ticket, kies je online ook het tijdslot waarop je naar binnen mag. Dit reserveringssysteem zal medio volgende week online komen, verwacht het dierenpark. Kom je met het gezin? Reserveer dan per persoon het tijdslot, anders kom je helaas niet samen binnen. Het klinkt wellicht heel streng, maar het biedt wel extra veiligheid om op anderhalve meter afstand te genieten van een heerlijk dagje Burgers’ Zoo. Kijk op Burgerszoo.nl voor alle voorwaarden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

AquaZoo Leeuwarden opent 18 mei

Op 11 mei mogen de abonnementhouders van AquaZoo Leeuwarden weer genieten van het mooie park, een week later – op 18 mei – is iedereen weer van harte welkom voor een bezoek. Natuurlijk volgens het nieuwe opgestelde protocol. Zo zal er een eenrichtingsverkeer looproute worden ingesteld en wordt er ook met tijdsloten gewerkt. Deze tijdsloten moet je van te voren reserveren via de website, ook als je een abonnement hebt. Om alles in goede banen te leiden, worden er zogeheten crowdmanagers ingezet. Voor meer informatie en het online reserveren ga je naar AquaZoo.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Orchideeënhoeve opent 16 mei

16 mei is de dag waarop de Orchideeënhoeve haar deuren weer mag openen voor het publiek. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de verschillende maatregelen door te kunnen voeren in de overdekte jungletuinen. Zo is er een looproute met eenrichtingsverkeer ingesteld, mag je alleen op een vooraf gereserveerd tijdslot naar binnen en kunnen voorlopig de lori’s niet worden gevoerd. ‘De natuur is tijdens de sluiting onverstoorbaar doorgegaan. De bloemen bloeien uitbundig, de planten staan er prachtig bij en onlangs is er nog een stokstaartje geboren. Wij staan dan ook te popelen om dit weer te kunnen delen met onze bezoekers,’ aldus de familie Maarssen, eigenaars van het park. Tijdens de Kaarsjesavonden heeft de Orchideeënhoeve al gewerkt met entree op tijdslot, dus die ervaring is er al. Wil je meer weten over de openingsvoorwaarden? Kijk op Orchideeenhoeve.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Diergaarde Blijdorp opent 20 mei

Ook Diergaarde Blijdorp gaat langzaamaan de poorten voor publiek openen. Vanaf 20 mei zijn de dieren vooralsnog alleen voor abonnementhouders te bezoeken. Vervolgens rolt het park in fases het heropeningsplan uit, zodat ook dagbezoekers weer van harte welkom zijn. Het park wil eerst graag testen of de genomen maatregelen hun werk doen in het park. Jaarkaarthouders moeten wel van te voren een tijdslot reserveren voor de entree. De Diergaarde houdt al haar bezoekers op de hoogte van de ontwikkelingen via de website DiergaardeBlijdorp.nl.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Check de websites

Het is met al deze updates moeilijk om alles bij te houden, dus ik beperk mij hier eigenlijk tot de dagjes uit waar ik informatie van heb ontvangen. Check daarom altijd de website van je favoriete uitje, want daar vind je ook alle voorwaarden voor een bezoek en hoe je een ticket met tijdslot kan bemachtigen. In de tussentijd probeer ik zoveel mogelijk uitjes een podium te geven op mijn website. Heb jij een tip voor een dagje uit die ik moet noemen? Laat het mij dan weten via het reactieformulier.

Heropeningsprotocol

De dagjes uit gaan open volgens het Veilig Samen Uit protocol dat ik al eerder deze week plaatste. Het protocol is opgesteld door De Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) in afstemming met de veiligheidsregio’s. Dit protocol biedt drie garanties:
1. anderhalve meter afstand tussen huishoudens;
2. aanwezigheid van voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering;
3. dat er extra hygiënemaatregelen worden getroffen.
Het houdt in dat er minder bezoekers per dag in een park aanwezig zullen zijn. Tickets worden verkocht per tijdslot. Musea zijn al gewend om hier mee te werken. Het houdt in dat zowel dagbezoekers als jaarkaarthouders een entreetijd moeten reserveren. Hoe dit in zijn werk gaat, vind je op de website van je favoriete uitje.

Lees ook…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.