zondag 3 mei 2020

Hoera! Reuzenpandaatje geboren in Ouwehands Dierenpark

Het is je vast nog niet ontgaan, want het Internet gonsde van het goede nieuws gisteren: er is een reuzenpandaatje geboren in Ouwehands Dierenpark! Dat is ontzettend mooi nieuws in het kader van het fokprogramma voor de reuzenpanda’s. Maar ook voor het dierenpark zelf, want het was een spannende tijd voor de verzorgers na de paring van Wu Wen en Xing Ya afgelopen januari. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kraamhol

Wu Wen was sinds een paar weken steeds vaker in het kraamhol te vinden en de afgelopen week kwam ze er zelfs bijna niet meer uit, zo laat Ouwehands Dierenpark weten in hun nieuwsbrief. Vrijdagochtend 1 mei, rond de klok van tien uur veranderde het gedrag van Wu Wen aanzienlijk; ze was onrustig, maakte geluiden en likte zichzelf veel tussen de poten. Allemaal tekenen die erop leken te wijzen dat de bevalling was begonnen. Om half één was het dan zover: er was een kleintje geboren! Of de kleine een jongentje of een meisje is, dat is nog even afwachten. De verzorgers laten mama en kind nu lekker met rust totdat ze beiden zover zijn om uit het kraamhol te komen.


(foto: Ouwehands Dierenpark)

Volg Wu Wen, haar kleintje en alle andere dieren van Ouwehands Dierenpark via Ouwehand.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.