zaterdag 2 mei 2020

Beleef de nationale Kinderherdenking in Madurodam via livestream

Zoals altijd organiseert Madurodam een speciale Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Normaal is dat op Madurodam zelf, maar nu wordt de Nationale Kinderherdenking live uitgezonden via livestream. Aan de hand van verhalen van kinderen en verzetshelden, wordt er iedere keer een ander thema van de Tweede Wereldoorlog belicht. Dit jaar, met het thema 75 jaar Bevrijding, zou de herdenking extra speciaal worden. Maar door de coronamaatregelen is dit programma een tikkeltje aangepast en kunnen we de Nationale Kinderherdenking beleven via een livestream. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

75 jaar vrijheid

De livestream van de Nationale Kinderherdenking gaat meehelpen om ‘herdenken’ en ‘leven in vrijheid’ nog beter bespreekbaar te maken. Vooral nu we even van minder vrijheden genieten door de coronamaatregelen is het belangrijk om het gevoel van ‘onvrij zijn’ met kinderen te kunnen bespreken. Het programma biet handvatten aan ouders en (thuis)docenten om te praten met kinderen over de Tweede Wereldoorlog, met een thema dat past bij nu. Het programma is gemaakt voor, door en met kinderen, zodat alle kinderen zich verbonden voelen.

Live op internet

Omdat de kinderen nu niet naar Madurodam kunnen komen voor de Nationale Kinderherdenking, zal het programma nu live worden uitgezonden via Facebook en YouTube van Madurodam. Op Facebook heeft Madurodam al een evenement aangemaakt waar je meer details vindt: facebook.com/events/856102674885955. Maar je vindt ook alle informatie terug op NationaleKinderherdenking.nl.

Herdenken doen we samen, op 4 mei. De livestream start om 19:40 en is om 20:05 – dus na de twee minuten stilte – voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.