vrijdag 8 mei 2020

Dierentuinnieuws: heropeningen en meer

Gisteren kwamen er al berichten binnen van dierenparken die de deuren weer gaan openen. Na het plaatsen van mijn artikel hier op de website, druppelde er nog meer goed nieuws binnen. En aangezien ik nog wat ander dieren(tuin)nieuws achter de hand had, lees je vandaag ook over de plannen van Beekse Bergen, GaiaZOO en DierenPark Amersfoort. Daarnaast is er nog mooi pinguïnnieuws uit Dierenrijk, heeft Ecomare een jan-van-gent gered en zijn de dieren van het Safari Resort Beekse Bergen met een drone gefilmd. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Beekse Bergen open vanaf 25 mei

Net na het verschijnen van het artikel We gaan weer open! hier op de website, kwam er nog meer mooi heropeningsnieuws binnen. Want ook Safaripark Beekse Bergen opent vanaf 25 mei weer haar deuren voor iedereen. Abonnees en gasten van de vakantieparken van Beekse Bergen mogen 15 mei alweer het park bezoeken. Iedereen moet zich online wel even aanmelden voor een tijdslot waarop je binnen komt. Daarna mag je zolang blijven als je wilt. De wandelsafari is een vaste route geworden, bij de horeca kun je eten en drinken afhalen en binnenverblijven en stallen blijven voorlopig gesloten voor publiek. De autosafari krijgt een Safari Drive waar je met de auto iets te eten kan bestellen. Deze bevindt zich halverwege op de route. De bus- en bootsafari blijven voorlopig nog even gesloten. Rens Willemsen, general manager van het safaripark: ‘Het wordt misschien wat anders dan mensen gewend zijn, maar de beleving zal hetzelfde zijn. Ze kunnen genieten van de ruimte, het mooi aangelegde park en uiteraard alle dieren. We gaan er alles aan doen om onze bezoekers een veilige, verantwoorde en vooral plezierige dag te bieden.’ Hou de website BeekseBergen.nl en social media kanalen van het park in de gaten voor meer details over het online reserveren. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

GaiaZOO open vanaf 1 juni

Ook GaiaZOO kondigde gisteren aan de deuren weer te gaan open volgens het opgestelde Veilig Samen Uit protocol en wel op 1 juni. Dit deden zij via de Facebook pagina van het dierenpark. Bezoekers moeten straks rekening houden met vaste routes door het park, maatregelen bij de horeca en natuurlijk afstand houden van elkaar. Abonnees en dagbezoekers gaan straks ook online reserveren om een bezoekje te brengen aan het park. 1 juni wordt voor GaiaZOO extra bijzonder, want het is ook de dag waarop ze 15 jaar geleden voor het allereerst de poorten openden voor bezoekers. Via de social media kanalen en de website GaiaZOO.nl wordt iedereen op de hoogte gehouden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

DierenPark Amersfoort in volle voorbereiding

Een exacte datum is nog niet bekend, maar ook DierenPark Amersfoort staat te popelen om weer te heropenen. De exacte datum wordt bepaald na overleg met burgemeester en veiligheidsregio van Amersfoort. Ondertussen zorgt het park ervoor dat de dierentuin straks helemaal gereed is, volgens het protocol Veilig Samen Uit. ‘Onze bezoekers maken ons park compleet, dat beseffen wij nu meer dan ooit,’ vertelt de directie. ‘Wij kregen de afgelopen tijd heel veel steunbetuigingen, berichtjes en betrokkenheid vanuit onze bezoekers en kijken er dan ook erg naar uit om hen weer welkom te heten. Wij gaan zorgen voor een veilig dagje samen uit, zodat bezoekers weer kunnen genieten van ons park, de dieren en de natuur.’ Via DierenParkAmersfoort.nl laat het park straks weten wanneer de heropening zal plaatsvinden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Eerste twee pinguïn-eieren gelegd in Dierenrijk

Hoera! Eind april werd bekend dat de eerste twee pinguïn-eieren in het nieuwe pinguïnverblijf in Dierenrijk zijn gelegd! Het gaat om twee eieren van hetzelfde pinguïnpaar. Om de beurt broeden ze op de eieren. Dat pinguïns samen een nestje bouwen en eieren leggen in dierenparken is niet uniek. Maar voor Dierenrijk is het wel bijzonder, omdat het pinguïnverblijf pas sinds februari geopend is. Het feit dat de dieren zich nu al voortplanten, betekent dat ze zich op hun gemak voelen. Verzorger Stephan Rijnen vertelt: ‘We dachten natuurlijk al wel dat we hier een goed verblijf voor de pinguïns hadden gerealiseerd, maar het is toch altijd even afwachten hoe de dieren het zelf vinden. En dan is zo’n eerste ei, na relatief korte tijd, een hele mooie bevestiging.’ Volg de pinguïns en andere dieren via Dierenrijk.nl. (foto: Dierenrijk)

Ecomare redt jan-van-gent van vistuig

Afgelopen zondag 3 mei hebben medewerkers van Ecomare een jan-van-gent bevrijd uit een vistuig. De haak zat vast in de snavel en het nylondraad van het vistuig was om het lijf gewikkeld. Het was niet gemakkelijk om het dier te bevrijden, want de vishaak zat vast in de mondhoek. Er moest een tang aan de pas komen om de haak te verwijderen. Dierverzorger Jasmijn Hulleman klaarde de klus met haar collega Hilde Smit: ‘Vanaf de haak liep het visdraad over de kop en de vleugels naar zijn poot. Een stuk draad zat om zijn poot gewikkeld en had zich in de huid gesneden. Het is dan wel heel dankbaar om de spanning eraf te halen door de schaar in zo’n draad te zetten.’ De grote zeevogel mag nu eerst herstellen en op krachten komen in het opvangcentrum. Kijk voor meer informatie op Ecomare.nl. (archieffoto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Drone filmt rennende dieren bij Safari Resort Beekse Bergen

Tot slot nog een nieuwtje van het Safari Resort Beekse Bergen. Dit resort is vandaag weer opengegaan en om dit te vieren filmde het park met een drone hoe de dieren ’s morgens het resort oprennen. Dit leverde prachtige beelden op! Het filmpje van dit schitterende ochtendritueel duurt iets meer dan anderhalve minuut en is te zien op YouTube. (foto: Safari Resort Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.