donderdag 7 mei 2020

We gaan weer open! Maar wel met afstand

Goed nieuws voor iedereen die zijn favoriete museum, pretpark, dierentuin of klimbos mist: we gaan weer open! Uiteraard nog niet zoals voor de coronamaatregelen, maar dat we er zo zoetjes aan weer van mogen gaan genieten, staat als een paal boven water. Gisteravond tijdens de persconferentie van Premier Rutte kwam het goede nieuws van de versoepeling van de maatregelen naar voren. Maar, zo liet hij ook duidelijk weten, het moet wel verstandig en voorzichtig gebeuren om zo een tweede golf coronapatiënten op te vangen of te voorkomen. Wie de deuren al opent binnenkort? Dat lees je hier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, DierenPark Amersfoort)

Veilig Samen Uit

De Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) hebben in afstemming met de veiligheidsregio’s het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Dit protocol biedt drie garanties:
1. anderhalve meter afstand tussen huishoudens;
2. aanwezigheid van voldoende en heldere informatie door middel van begrijpelijke instructies en bewegwijzering;
3. dat er extra hygiënemaatregelen worden getroffen.
Voldoet een dierentuin of pretpark aan deze eisen van het protocol, dan mogen de poorten weer open. En dat de parken daar reikhalzend naar uitkijken, dat mag geen verrassing zijn.

Er zijn vandaag al berichten binnen gedruppeld dat de parken hard aan de slag zijn om naar een opening toe te werken, waaronder DierenPark Amersfoort. Sommige dagjes uit kunnen al een datum noemen waarop de poorten van het slot gaan.

WILDLANDS opent 25 mei

Dierentuin WILDLANDS in Emmen opent, na overleg met de veiligheidsregio en burgemeester Eric van Oosterhout, maandag 25 mei haar deuren weer voor bezoekers. Het park is er bijna klaar voor. WILDLANDS is zeer verheugd dat ze de deuren van het park weer mogen openen, maar het vraagt wel enig aanpassingsvermogen van de bezoekers. Daarom gaat WILDLANDS eerst een paar testdagen houden met abonnementhouders om te zien of alle protocollen werken. Directeur Erik van Engelen: ‘We zijn blij dat we de deuren weer mogen openen. Iedereen heeft nu meer dan ooit dagrecreatie nodig na weken thuis te zijn geweest. Maar we blijven ons bewust van de bijzondere omstandigheden waaronder dit gebeurt.’ Op de bonnefooi naar Emmen is geen optie: voorlopig kun je alleen online een plekje in het park reserveren. Met online ticketverkoop dus. Het maximum aantal toegelaten bezoekers per dag is aanzienlijk lager, om zo de anderhalve meter tussen huishoudens te kunnen behouden. Heb je vragen over deze maatregelen? Kijk dan op WILDLANDS.nl en hou ook de social media kanalen van het park goed in de gaten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Klimrijk Brabant opent op 11 mei

Vanaf 11 mei mag je de boom weer in bij Klimrijk Brabant. Natuurlijk is het park in Veldhoven zo ingericht dat de klimmers van alle leeftijden op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Je kan alleen komen klimmen als je je vooraf hebt aangemeld. Dit moet online en kan via Klimrijk.nl. Er mag alleen individueel geklommen worden en er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld, waar je je aan moet houden. Vanaf 1 juni zijn ook het terras, de horeca en de sanitairvoorzieningen weer geopend. (foto: Klimrijk Brabant)

Ecomare en Kaap Skil openen 1 juni

Stichting Texels Museum geeft samen met de veiligheidsregio en volgens het protocol het groene licht om Ecomare en Museum Kaap Skil vanaf 1 juni weer te openen. Voor het museum geldt dat je vooraf een tijdslot moet reserveren. Ook als je in bezit bent van een Museumkaart of een Texelse Museumpas. Je betaalt dan wel € 0,50 reserveringskosten. De kaarten bestel je online via Ecomare.nl en KaapSkil.nl. Op beide plekken is er een vaste looproute vastgesteld en zijn er natuurlijk nog andere maatregelen getroffen om het bezoek zo gezellig en veilig mogelijk te maken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, Ecomare)

Op de hoogte

Uiteraard zullen andere pretparken en dierentuinen, maar ook musea, gaan bekend maken wat hun openingsvoorwaarden gaan zijn. En natuurlijk de datum waarop de dag attractie weer opengaat. Via Twitter en Facebook zal ik zoveel mogelijk proberen om dit nieuws te delen. En natuurlijk hier op de website. Maar hou ook zoveel mogelijk de social media kanalen en websites van je favoriete uitje in de gaten. Daar wordt namelijk het snelst bekend gemaakt wanneer en of het uitje weer de poorten opent. Én natuurlijk wat de voorwaarden zijn om het uitje te bezoeken.

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.