vrijdag 29 mei 2020

Heropeningsnieuws van musea en dierentuinen

Nog meer heropeningsnieuws! Vanaf 1 juni mag de horeca ook weer voorzichtig open natuurlijk en dan maakt een dagje uit nog leuker. Want na een dagje dierentuin, museumbezoek of pretpark is er weer een grotere mogelijkheid om de af te sluiten met een hapje en drankje op een terras. Uit al het binnenstromende museumnieuws heb ik weer een aantal uitjes geplukt met nieuws over tentoonstellingen en openingsdata. Ook vind je vandaag kort nieuws van twee diergerelateerde uitjes. Voor alle uitjes geldt natuurlijk het Veilig Samen Uit-protocol. Je moet vooraf een ticket reserveren met tijdslot en beide meenemen naar het uitje. Meer over dit Veilig Samen Uit-protocol vind je onder het kopje ‘Lees ook…’ onderaan dit artikel. Klik op de tweede foto van links. Onder dit kopje vind je alle artikelen die over heropeningen gingen de afgelopen maanden. Veel leesplezier! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Artisklas Haarlem opent 30 mei

Artisklas Haarlem is officieel de kleinste dierentuin van Nederland en ook zij openen hun deuren weer vanaf 30 mei. Artisklas Haarlem is alleen geopend op zaterdag en zondag. Voor openingstijden en andere informatie kijk je op Artisklas-Haarlem.nl.

TextielMuseum verlengt The Art of Lace

Het TextielMuseum heeft haar museum ingericht op een veilig dagje uit en verwelkomt vanaf 1 juni je weer van harte als bezoeker. De route in het museum brengt je langs alle onderdelen van het museum, zoals de Wollendekenfabriek en de Damastweverij. De nieuwe tentoonstelling ‘Rode Draden’ is te zien en ‘The Art of Lace’ is verlengt tot en met 6 september 2020. Voor tickets en reserveringen kijk je op TextielMuseum.nl. (foto: William van der Voort, Textielmuseum)

Kröller Müller verlengt tentoonstellingen

Het museum van De Veluwe opent haar deuren ook weer op 1 juni. Uiteraard met dezelfde aanpassingen als andere uitjes. De huisregels voor een bezoek vind je op de website: KrollerMuller.nl. Een bezoek is zeker weer de moeite waard, want de tentoonstellingen ‘Niet met zoveel woorden’ en ‘Parels uit het verre oosten’ zijn verlengd. De tentoonstelling ‘Ewerdt Hilgemann. Work in Progress (1959-2020)’ is nu voor het eerst te bekijken.

Museum Het Valkhof opent met kleurrijke tentoonstelling

Op 21 juni gaat Museum Het Valkhof in Nijmegen weer open. Dan is meteen de nieuwe, kleurrijke tentoonstelling ‘Geel als citroen, Rood als tomaat’ te zien. De kunstwerken zijn van Ineke Hans en Erik Mattijssen. De tentoonstelling is de tweede in de serie ‘Vliegende Hollanders, Gelderse toptalenten’ waarbij telkens twee kunstenaars centraal staan. De kunstwerken zijn duidelijk een reactie op het werk van de ander en biedt een zeer kleurrijk resultaat. Reserveer je ticket en tijdslot alvast op MuseumHetValkhof.nl. (foto: Museum Het Valkhof)

Kempenmuseum de Acht Zaligheden opent 1 juli

Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden stelt de heropening nog even uit tot 1 juli. Ondertussen wordt er in het museum door de vrijwilligers hard gewerkt om het museum en de tuinen in te richten volgens de richtlijnen van het RIVM. Omdat er maar weinig vrijwilligers zijn die helaas niet tot een risicogroep behoren, duurt dit ietsje langer dan wellicht bij andere musea. Het Kempenmuseum heeft er daarom voor gekozen om later de deuren weer te openen. Vanaf 1 juli is een bezoek alleen mogelijk met een reservering. Wil je meer weten? Kijk dan op Kempenmuseum.nl. (foto: Kempenmuseum de Acht Zaligheden)

Panorama Mesdag opent 2 juni met uitgestelde tentoonstelling

Vanaf dinsdag 2 juni ben je weer van harte welkom in museum Panorama Mesdag in Den Haag. Zowel het prachtige panorama van het strand, geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, is weer te bewonderen als de nieuwe tentoonstelling CANDID – de hedendaagse badplaats in beeld. CANDID is overigens verlengd tot en met 28 februari 2021 en het laat een niet alledaagse kijk zien op de hedendaagse badplaats door vier fotografen. Reserveren voor een bezoek is noodzakelijk en doe je via Panorama-Mesdag.nl. (foto: Panorama Mesdag)

Het Scheepvaartmuseum is een veilige haven voor bezoek

Het Scheepvaartmuseum is verheugd de deuren weer te openen per 1 juni. Het museum heeft een groot oppervlak en is ruim opgezet, waardoor ruimte voor bezoekers zeker mogelijk is. De tentoonstelling ‘Rijzend Water’ van fotojournalist Kadir van Lohuizen is verlengd tot en met 12 oktober 2020. De tentoonstelling was al zeer goed bezocht voordat de deuren wegens corona moesten sluiten. Met de verlenging wil Het Scheepvaartmuseum bezoekers de kans geven deze tentoonstelling alsnog of nogmaals te ervaren. In oktober is er dan weer ruimte voor een nieuwe tentoonstelling, genaamd ‘Engelen van de zee’ met foto’s van Stephan Vanfleteren. Voor online reserveringen en tickets kijk je op HetScheepvaartmuseum.nl. (foto: Rijzend Water, Terschelling 2019, Kadir van Lohuizen)

Museum Speelklok weer open en organiseert Speelklok Roadshow

Het muzikaalste museum van Nederland, Museum Speelklok, mag ook 1 juni weer open. En dat vieren ze meteen met de gloednieuwe, interactieve Speelklok Roadshow! Deze roadshow rijdt door de straten van de Utrechtse binnenstad en is eigenlijk een rijdend ‘museum’. Het wagentje rijdt op elektriciteit en brengt de collectie van Museum Speelklok bij de mensen. Onder meer wordt uitgelegd wat automatische muziekinstrumenten nu eigenlijk zijn. Het draaiorgel staat centraal en zal ook zeker zijn klanken laten horen! Kijk voor reserveringen en meer informatie op MuseumSpeelklok.nl. (foto: Museum Speelklok)

Texel ZOO open sinds 23 mei

Ook de charmante dierentuin van Texel is weer open. Op 23 mei gingen de deuren van Texel ZOO weer open. Uiteraard is iedereen van harte welkom op het eiland. Je hoeft van te voren geen kaarten of een tijdslot te reserveren. Wel houdt de entree bij hoeveel bezoekers er in het park aanwezig is. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je naar binnen mag om van de vlinders, vogels en andere dieren te genieten. Voor meer informatie kijk je op TexelZOO.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ticketverkoop gestart

Voor een bezoekje aan een dagje uit is het noodzakelijk online te reserveren. Dit kan inmiddels bij Ecomare, Museum Kaap Skil en Museum Prinsenhof Delft. Wil je weten of jouw favoriete uitje al online tickets en tijdsloten verkoopt? Check dan de website of social media kanalen van dit dagje uit. Abonneren op een nieuwsbrief van het pretpark, museum of dierenpark houdt je ook op de hoogte van een heropening en mogelijkheid tot het aanschaffen van tickets.

Lees ook…

Er is de laatste tijd veel nieuws geweest over heropeningen en tijdsloten. Klik op een van de afbeeldingen voor andere artikelen over heropeningen, tijdsloten en het Veilig Samen Uit protocol. Dit lijstje met artikelen is nu aangevuld met extra dierentuinnieuws en een eerste museumoverzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.