maandag 30 oktober 2023

Happy Halloween!

Happy Halloween! Morgen is het weer de laatste dag van oktober en dat is de dag (en nacht) van Halloween! All Hallows Eve om precies te zijn, is een Keltisch feest waarbij de doden zowel werden geëerd als werden geweerd. Vooral kwade geesten wilde men zover mogelijk van zich afhouden en dat deed men onder meer door lampionnen en maskers. Eigenlijk was 31 oktober in die tijd een soort oudejaarsavond; de oogst was binnen en het was tijd voor een feestje om zo het nieuwe jaar in te luiden. Ierse kolonisten namen het feest mee naar de Verenigde Staten waar het werd vermengd met andere lichtjesfeesten en tradities. En natuurlijk met meer horrorelementen en grote verkleedpartijen. En juist dat laatste vind ik zo leuk aan Halloween. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verkleedfeestje

Waar de kinderen in Amerika verkleed langs de deuren gaan om snoepjes op te halen (Trick or Treat), is het in de rest van de wereld meer een lekker verkleedfeest waarbij je alles uit de kast mag halen. Het mag super eng met griezelclowns en andere horrorfiguren, het mag sprookjesachtig met Disney figuren of kies je toch voor een favoriet karakter uit een film of serie, zoals Loki of Harry Potter. Alles mag. Zelf hou ik wel van de iets minder enge kant van Halloween, maar er mag zeker wel lekker gespookt worden met lekker eten, drinken en een feestje!

Leuke Halloweenartikelen

Ieder jaar schrijf ik hier op mijn website over Halloween. Klik op de foto’s hieronder en ontdek leuke verkleedtips, lekkere hapjes, schrijftips en meer. Happy Halloween allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.