vrijdag 13 oktober 2023

Herfstvakantie Ga er lekker op uit

Het is herfstvakantie voor regio’s midden en zuid (13 tot en met 22 oktober) en bijna (nog een weekje) voor regio noord (21 tot en met 29 oktober)! Tijd om er lekker op uit te gaan en te gaan genieten van de verkleurende bladeren om ons heen, het groeien van de paddenstoelen en natuurlijk de geur van nat mos… De herfstvakantie is bij uitstek weer zo een moment waarop je lekker op avontuur kan gaan met elkaar. Daarom zijn er in de dierenparken en pretparken weer genoeg toffe dingen te doen. Ben je dus op zoek naar inspiratie? Ik heb wel een paar toffe suggesties waarmee je samen weer mooie herinneringen kan gaan maken. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dino’s

Veel parken hebben dit jaar gekozen voor het Dino-thema tijdens de herfstvakantie. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want, zeg nu zelf, dinosauriërs zijn supergaaf en kunnen spannende momenten opleveren. Vooral wanneer je ze in een bosrijk dierenpark tegen kan komen. Maar waar kom je deze dino’s allemaal tegen?

DierenPark Amersfoort organiseert deze herfstvakantie spectaculaire DinoAdventures! Neem een kijkje bij de dinobroedplaats, ontmoet de Dino Ranger met de baby veliciraptor en ga op ontdekkingsreis door het Dinobos.
Berkenhof’s Tropical Zoo heeft de Dino Experience dit jaar vernieuwd. Vanuit de spannende Fossielenmijn sta je gewoon oog in oog met een Triceratops of T-Rex. In de mijn en bij de dino’s ontdek je ook fossielen, tanden en botten van echte dinosaurussen. En er leven allerlei dieren.
AquaZoo Leeuwarden organiseert tot en met 5 november de Dinoweken. Meer dan twintig levensechte dino’s zijn er te bewonderen in het park. Doe de Dinospeurtocht of maak een ritje op de Protoceratops! De opbrengst van het dinoritje gaat naar Stichting Wildlife.
ZooParc Overloon huisvest tot en met 19 november levensechte dino’s tijdens de Dinoweken. Ga op avontuur met de Dino Bingokaart en ontdek waarom de Dimetrodon zo een speciale dinosaurus is!

DierenPark Amersfoort | AquaZoo Leeuwarden

Halloween

Oktober is ook de maand van Halloween en daarom valt er heel wat te griezelen voor jong en oud. Dit jaar zijn er weer meer dagjes uit waar dit griezelfeest gevierd wordt. Uiteraard wordt er wel gekeken naar de doelgroep. Zo is Boeh in de Zoo en stuk kindvriendelijker dan een Fright Nights bijvoorbeeld. Heb jij zin in heksen, bezemstelen, pompoenen en toverspreuken? Dan ben je hier van harte welkom! Dierenrijk organiseert voor de tweede keer BOEH! in de Zoo. Kom lekker griezelen tussen de dieren, hol een pompoen uit, ontdek de vele taferelen van hooibalen en doe een toffe spannende speurtocht! En ja, je mag verkleed komen natuurlijk!
Toverland biedt twee soorten Halloween uitjes aan. Zo zijn er Halloween Days welke geschikt zijn voor het hele gezin en je via vijf belevingen een fantastische dag beleeft. Voor de echte griezelliefhebber zijn er de Halloween Nights (geschikt vanaf 12 jaar). Griezel in het Haunted House of ontdek de geheimen van de mijn in Now You’re Mine (als je durft tenminste).
Slagharen pakt dit jaar voor het eerst uit met een Wild West Halloween, compleet met nachtmerries en een versierd park. Ook Hellendoorn verandert dit jaar weer in Heksendoorn, het griezeligste attractiepark voor het hele gezin. Zelfs Julianatoren maakt het griezelig voor kinderen van alle leeftijden. Want griezelen is ook voor kleine kinderen gewoon heel leuk. Bij Park Tivoli griezel je daarom dit jaar voor het eerst in het donker!
Walibi organiseert natuurlijk zoals altijd de echte Fright Nights. Voor iedereen die niet bang is om in het donker door het park te wandelen! Er zullen in ieder geval weer genoeg griezels uit de krochten van de onderwereld zijn gekropen om je aan het schrikken te maken!
Tot slot kun je ook nog Halloween vieren in Plopsaland De Panne. Traditiegetrouw is er genoeg te doen voor jonge kinderen. Dit jaar zullen er ook griezelavonden plaatsvinden voor de oudere kinderen en hun ouders nauturlijk.
Kasteel Duivenvoorde organiseert dit jaar een eendaags Halloween evenement op 25 oktober. Het historische Kasteel Duivenvoorde wordt getransformeerd tot een mysterieus slot. Een bijzondere gebeurtenis voltrekt zich als Graaf Van Duister de poorten van het slot opent om bezoekers te ontvangen op zijn Bal Masqué. Een walkthrough theatre experience die alle zintuigen prikkelt. De bezoeker komt in een wereld vol intriges en spanning op verschillende locaties op het landgoed. Als dat maar goed gaat!

Dierenrijk | Plopsaland

Lampionnen & lichtjes

Hoe heerlijk is het dat het vroeg donker is in de herfstvakantie? Dit biedt heel veel mogelijkheden voor sfeervolle verlichting en natuurlijk grootse lampionnen. Bijvoorbeeld tijdens De Grote Schijn in het Kralingse Bos. Maak een wandeling en laat je verrassen door pittoreske en magische taferelen van licht. Of bezoek Ouwehands Dierenpark waar de Light Nights zijn begonnen. Ga terug in de tijd naar het tijdperk van de dinosaurussen en laat je betoveren tijdens een prachtige wandeling door het park.

De Grote Schijn | Ouwehands Dierenpark

Terug in de tijd

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Wetenschap & Ontdekkingen. En daar wordt door de uitjes met het dinosaurusthema zeker op ingespeeld. Burgers’ Zoo pakt het net wat anders aan en biedt een prachtig avontuur door de ijstijd met het programma IJstijd & Zoo. Verspreid door het dierenpark spot je tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Dat is toch zeker bijzonder te noemen! Burgers’ Zoo

Alle uitjes op een rij

Natuurlijk is er nog meer te doen tijdens de herfstvakantie. Check dus altijd deze website of de website van je favoriete uitje! Heb je zin gekregen in een van deze uitjes? Via de volgende links kun je er nog meer over te weten komen. Zo vind je op de websites van de uitjes praktische informatie rondom tickets, reserveringen en openingstijden. En je ontdekt er natuurlijk meer ter voorbereiding op je dagje uit. Veel plezier gewenst en geniet van de herfstvakantie!

AquaZoo Leeuwarden | Attractiepark Toverland | Avonturenpark Hellendoorn | Berkenhof’s Tropical Zoo | De Grote Schijn | DierenPark Amersfoort | Dierenrijk | Kasteel Duivenvoorde | Koninklijke Burgers’ Zoo | Ouwehands Dierenpark | Park Tivoli | Plopsaland | Slagharen | Walibi Holland | ZooParc Overloon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.