maandag 26 oktober 2015

Huil naar de maan! Het is bijna Halloween

Het is weer bijna tijd om te griezelen! Aankomende zaterdag is het namelijk 31 oktober: Halloween! Verkleed je als superheld, zombie of weerwolf en dans met elkaar op de superhit Thriller van Michael Jackson. Overigens als je van plan bent je te verkleden als weerwolf, dan mag je dat vandaag ook alvast doen. Want vandaag (27 oktober) is het Howl at the Moon Day, een feestdag in Amerika waarbij je ongegeneerd mag huilen naar de maan. Doen jullie ook even mee? Aroooooooeeee!

Mythische wolf
De wolf is een bijzonder dier. Geliefd door velen als de opvoeders van Mowgli (The Jungle Book) of Romulus en Remus (uit de Italiaanse mythologie). Ook is de wolf een symbool van verraad en vraatzucht. Denk maar aan de Fenris wolf die tijdens Ragnarok de wereld zal verscheuren, maar ook in Sprookjes (Roodkapje, De drie biggetjes en De wolf en de zeven geitjes) is de wolf geen schoothondje. De wolf staat voor kracht en spreekt kunstenaars, schrijvers en songwriters al eeuwen tot de verbeelding). (foto: Berry de Nijs/ Ouwehands Dierenpark)

Bang voor de boze wolf…?
De wolf is een prachtig dier. Al zijn veel mensen er – waarschijnlijk door de vele vertellingen over de wolf – bang voor. Je merkt nu bijvoorbeeld dat er vele angstdiscussies zijn over de wolf aan de Nederlandse grens. Ze zouden jagen op vee, kippenhokken overvallen en meer. Er bestaan helaas veel misverstanden over de wolf. Natuurmuseum Brabant heeft de feiten over de wolf op een rij gezet in de tentoonstelling Ware Wolf. (foto: Berry de Nijs/ Diergaarde Blijdorp)

Educatie & bescherming
Helaas worden de verschillende wolvensoorten steeds meer met uitsterven bedreigd door overbejaging en angst. Howl at the Moon Day is in het leven geroepen om opvangcentra en wolvenbeschermers, zoals Wolf Conservation Center en Wolf Haven, van donaties te kunnen voorzien. Hoewel dit allemaal vooral geldt voor Amerika, zou een Dag van de Wolf voor Nederland ook geen overbodige luxe zijn. Wolven zijn aan het terugkeren in de Nederlandse natuur. Daar hoef je niet bang voor te zijn, dat moeten we toejuichen. En met goede educatie en hulp om je tegen de wolf te beschermen (zo nodig dan), kunnen we met zijn allen de wolf met open armen ontvangen. (foto: Berry de Nijs/ Zoom Erlebniswelt)

Wolven & Halloween
De wolf zelf is natuurlijk een goede inspiratie voor een Halloweenkostuum, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de weerwolf (half mens, half wolf). Of ga voor een Sprookjeswolf, strak in het pak als de wolf van de zeven geitjes in de Efteling. En wat dacht je ervan om een wolvenmasker te dragen en te combineren met een bloemetjesnachtjapon, zodat je eruit ziet als de wolf van Roodkapje. Ook leuk: kleed je hond aan als een wolf. Zo kan hij even terug zijn of haar roots! Een paar jaar geleden was hij de wolf in een pyjamaatje en ik Roodkapje. Aroooo! (foto: Berry de Nijs)

Halloween & Writing Berries
Ik vind Halloween een heerlijk feest en heb daarom al meerdere artikelen over dit feest geschreven. De komende week komen er nog een aantal artikelen bij. Zo zal ik nog een artikel met Halloween uitjes plaatsen, maar ook tips voor het maken van je pompoenlantaarns en griezelig leuke make-uptips geven.
Wil je meer lezen over Halloween of leuke tips voor je eigen feestje? Klik maar eens op onderstaande afbeeldingen voor nog meer artikelen. Veel leesplezier. Enne… Happy Halloween! (foto: Pawel Kadysz)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.