vrijdag 30 oktober 2015

Halloween make-up tips

Morgen is het weer zover: dan vieren we Halloween. Om een kostuum helemaal in stijl af te maken, pas je hier natuurlijk je haar, nagels en make-up op aan. Zet eens een gek gekleurde pruik op of maak je eens heftiger op dan normaal. Je hoeft niet meteen in de schmink als je dat niet wilt, maar soms kun je met kleine details en heftige kleuren een prachtig resultaat behalen. Een paar jaar geleden bijvoorbeeld maakte ik een review over de kunstnagels van imPress kunstnagels. Deze nagels breng je in een handomdraai aan en je boekt er een groots resultaat mee. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je nagels zwart met limegroen, knalgeel of pompoenoranje lakken. Ik zet een paar leuke tips op een rijtje voor je enge funicure of make-up.

Halloweentips van essence
Het knotsgekke, maar zeer fijne make-up merk essence (exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat) gaf ook al zulke leuke tips voor een enge make-up. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte lipstick? Een keuze die je wellicht niet snel zal maken als je naar het werk gaat of gaat stappen, maar voor Halloween (of Carnaval) kan zwarte lipstick natuurlijk wel. Maak het extra sexy door een ombre effect te creëren met bloedrood. Ideaal voor vampiers die ontwaken in de nacht…En wat dacht je van enge nagels! Met een dotting tool en een paar bloeddorstige kleuren kun je heel veel enge looks creëren (zoals onderstaande van essence zelf). Kijk ook eens op hun website voor nog meer enge inspiratie. (foto’s: essence)Spannende nagels
Op Youtube kun je heel veel leuke tutorials vinden voor Halloween nailarts en funicures (typ maar eens ‘Halloween nail art’ in en geniet!). Deze compilatie bestaat uit snelle tutorialtjes van BYCambria.


StickIt! Nail Vinyls
In de video zie je dat de lakster een sjabloontje gebruikt om de nagels mee te lakken. Onlangs kwam ik via mijn Instagram account het bedrijfje StickIt! Nail Vinyls tegen. Hier vind je allerlei leuke en makkelijk te gebruiken sjabloontjes voor uiteenlopende funicures. Ik heb herfstblaadjes, hondenpootjes en Halloween vinyls besteld en had ze supersnel binnen (binnen een week na betaling). Dat is best snel. De vinyltjes zijn niet zo duur, maar je moet van te voren wel even goed bedenken wat je gaat doen. Eenmaal gebruikt kun je ze wel proberen schoon te maken, maar daardoor verliezen de sjablonen wel hun vorm. Echter mag dat de pret niet drukken, want je kunt heel snel de leukste nailarts maken.
Zo werkt het:
1 breng een base coat aan en laat goed drogen
2 breng je nagellak aan en laat wederom goed drogen
3 breng een laag sneldrogende top coat aan – en laat goed drogen
4 breng het vinyltje aan op de nagel
5 breng over de gehele nagel lak aan door te lakken met het kwastje of de sponstechniek te gebruiken
6 haal het vinyl weg (bijvoorbeeld met een pincet) terwijl de lak nog nat is
7 laat drogen en breng weer een laagje sneldrogende top coat aan
Zo simpel is het. En vooral ook leuk. Het is aan te raden een pincet te gebruiken en eventueel een schaar als je het vinyl wil bijknippen.
Tip: laat een randje van het sjabloon over de nagel hangen, zodat je het makkelijk kunt verwijderen.
Je gebruikt voornamelijk de sjablonen waar het figuurtje in zit. Maar je houdt ook wel eens figuurtjes over. Deze kun je ook aanbrengen op de nagellak en daarover heen een top coat aanbrengen. Zo gebruik je echt alles van de sjablonen! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Happy Halloween!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.