dinsdag 31 oktober 2023

Writing Berries Maandoverzicht Oktober 2023

HAPPY HALLOWEEN! Het is vandaag 31 oktober dus de dag van de griezels, spoken, heksen en demonen is nu echt aangebroken. Of je nu vanavond lekker een feestje hebt of thuis op de bank naar enge films gaat kijken, eerst geniet je van het maandoverzicht van oktober met – hoe kan het ook anders – allerlei spannende artikelen. Daarnaast ging het deze maand natuurlijk over de herfstvakantie, pompoenen, de bonte vari en nog veel meer. Schenk dus nog maar een lekker brouwseltje in en geniet nog even na van alle 12 artikelen van afgelopen maand! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Oktober maand vol bijzondere activiteiten

Hallo oktober! Maand van de Geschiedenis, van Dierendag en Halloween. Maand van stoptober en Breast Cancer awareness. Van herfstvakantie en de Kinderboekenweek. Er valt in oktober heel wat te beleven en lang niet alles paste in dit artikel!

Smakelijke Dierendagactie voor Dierenvoedselbanken en asielen

In alle vroegte vond er in de Jaarbeurs in Utrecht een prachtig evenement plaats. Er werden namelijk hondenkoekjes en andere snackjes voor huisdieren in nood gebakken en ingepakt. Deze verse snacks werden door speciale koeriers bij dierenasielen en de Dierenvoedselbank gebracht, want ieder dier is bijzonder – helemaal op Dierendag.

Uitgelicht De Mesdag Collectie

Het houdt niet op dit jaar met de jarige en jubilerende uitjes. Deze maand staat De Mesdag Collectie in de schijnwerpers van Uitgelicht. Het museum vierde dit jaar de 120ste verjaardag. Wat een bijzondere mijlpaal.

Dier van de Maand Bonte Vari

De bonte vari is een prachtige halfaap die in het wild alleen voorkomt op Madagaskar. Eigenlijk net als alle andere lemur soorten. Maar… ze worden in hun voortbestaan bedreigd. Ontdek deze bijzondere halfaap in Dier van de Maand.

Primeur: DierenPark Amersfoort eerste park met velociraptor in soortbehoudprogramma

Wat een bijzonder nieuws! DierenPark Amersfoort is het eerste park wat een uitgestorven dinosoort mag verwelkomen in het fokprogramma. Onlangs zijn er overigens meer dino-baby’s uit hun eitjes gekropen. Lees snel verder over dit bijzondere moment. (foto: DierenPark Amersfoort)

Herfstvakantie Ga er lekker op uit

Tja, de herfstvakantie is natuurlijk al voorbij en de meeste speciale activiteiten ook. Maar sommige lopen langer door, dus is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen als je nog op zoek bent naar een leuk uitje in de herfst.

Hond Gezond Pompoen

Het is het seizoen van de pompoen! Dat rijmt en is hartstikke lekker. Wist je dat pompoen ook heel goed is voor je hond? Het bevat allerlei vitaminen die je vriendje maar al te goed kan gebruiken.

Stadsbeeld Heksen

Oudewater was ooit een epicentrum van de heksenvervolging. In de gemeente vind je daarom een museum en Heksenwaag. Maar ook twee heksen die zich hoog in de lucht niets aantrekken van wat voor een heksenjacht dan ook. Zij vliegen lekker rond op de rotonde, in gezelschap van een kat.

Goed Doel Black Mamba APU

De powervrouwen van de antistropers eenheid Black Mamba APU staan centraal in Goed Doel. De eenheid – die dus uit vrouwen bestaat – zet zich voornamelijk in voor het behoud van de neushoorn in Zuid-Afrika. En met succes!

Museumnieuws Nieuwe tentoonstellingen en meer

Ga er met een regenachtige dag eens lekker op uit en ga naar een museum. Er zijn tal van toffe nieuwe tentoonstellingen om van te genieten in diverse musea, dus ook bij je in de buurt. In dit artikel vind je alvast heel veel suggesties. Waar ga jij binnenkort naartoe?

Schrijfcoachtip Spanning

Hoe breng je spanning aan in een verhaal? Een goede vraag waarvoor ik wel enkele tips bij elkaar heb gevonden. Een extra tip: probeer het gewoon uit en kijk of de opbouw van spanning gelukt is of niet.

Happy Halloween!

Een heel artikel met allerlei links naar andere artikelen die al eerder op de website verschenen over Halloween. Denk aan kostuums, tips voor griezelverhalen, de uitgeholde pompoen en waar Halloween eigenlijk vandaan komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.