woensdag 4 oktober 2023

Smakelijke Dierendagactie voor Dierenvoedselbanken en asielen

Het is vandaag Werelddierendag! Het is de dag waarop we onze huisdieren extra verwennen met wat lekkers of een nieuw stuk speelgoed. Het is ook de dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor dieren in nood. Wist je dat er maar liefst 40 Dierenvoedselbanken in Nederland zijn waar je voor je hond, kat of andere huisdier eten kan ophalen? Ook voor een asiel is iets extra’s bieden niet altijd haalbaar. Daarom sloegen Stichting DierenLot en Koninklijke Jaarbeurs Utrecht de handen in een om dierenkoekjes te bakken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, foto’s in artikel: Stichting DierenLot en Koninklijke Jaarbeurs)

Verrassing: huisgemaakte dierenkoekjes

Vannacht bakten Stichting DierenLot en de Jaarbeurs te Utrecht tienduizenden dierenkoekjes die vervolgens met gierende bandjes door de dierenambulances naar de Dierenvoedselbanken en dierenasielen in Nederland zijn gebracht. De actie werd begeleid door TV-dierenarts Piet Hellemans en presentatrice/schrijfster van hondenkookboek Happy Hond Maureen du Toit: ‘Eigenlijk is het elke dag dierendag wat mij betreft maar heel goed dat we er één keer per jaar echt bij stil staan! Niet alleen om dieren extra te verwennen maar vooral om stil te staan bij die dieren waar het niet goed mee gaat.’

Vroeg uit de veren

Met vannacht bedoelen we ook echt vannacht, want de vrijwilligers van Stichting DierenLot en de beursorganisatie van About Cats & Dogs verzamelden zich al om 4 uur in de keuken van de Jaarbeurs om de handen flink uit de mouwen te steken. De koekjes werden in zakjes verpakt en meteen bezorgd. Dat tot grote verrassing van dierenvoedselbanken en -asielen. Frank van Dogterom van de dierenvoedselbank was enorm verrast: ‘Dierenvoedselbanken zijn van groot belang om mens en dier bij elkaar te houden. Een tekort aan middelen moet niet de reden zijn dat een dier niet meer bij zijn baasje kan zijn. Een dier heeft een heel sociale functie. Juist ook voor het tegengaan van eenzaamheid. Juist daarom ben ik enorm blij dat zowel Stichting DierenLot als Jaarbeurs vandaag extra aandacht besteden aan dieren die het hard nodig hebben.’

Groeiende behoefte aan hulp

Het is heel schrijnend als je weet dat je niet meer voor je trouwe vriendje kan zorgen, omdat je zijn of haar eten gewoonweg niet kan betalen. Daarom is er een groeiende behoefte in heel Nederland aan hulp in de vorm van Dierenvoedselbanken. De organisatie van het dierenevenement About Cats & Dogs vond dat ze iets voor deze organisaties moesten doen. Vandaar dat het plan voor het bakken van koekjes al snel was gesmeed. Tijdens het event zullen zij zeker aandacht besteden aan asielen en de dierenvoedselbank. Ook hoofdsponsor Prins Petfoods heeft 300 kilo kattenvoer gedoneerd voor de actie.

Goed Doel

Wil je meer lezen over de Dierenvoedselbank? In december 2022 publiceerde ik een artikel over hen in Goed Doel: Dierenvoedselbank. Kijk ook zeker onderstaand filmpje over deze actie. Wil je ook wat doen? Ga op zoek naar een Dierenvoedselbank bij je in de buurt en doneer eens wat lekkers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.