maandag 27 oktober 2014

Happy Halloween! Tijd voor een feestje

Vrijdag 31 oktober is het Halloween! Een feestdag waarop je heerlijk mag griezelen en een beetje gek doen. Eigenlijk vieren we met Halloween Allerheiligen, waarbij de doden worden herdacht maar ook slechte geesten moeten worden afgeschrikt. Daarom dragen we kostuums, want als jij er niet uitziet als jezelf kan een geest ook geen bezit van je nemen. Om geesten te weren kun je ook lampionnen gebruiken of een Jack O’Lantern.


Van eng tot engst
Nu is er in de loop der jaren ook wel veel veranderd rondom het oorspronkelijke Halloween. Kijk maar naar alle films die te maken hebben met dit feest en natuurlijk de griezelspektakels in pretparken en dergelijke. Gelukkig kun je zelf bepalen of je een eng feest geeft of gaat voor enger of engst compleet met zombies, kruipende skeletten en meer. Geef eens een gekostumeerd dansfeestje of kruip met popcorn, cola en andere snacks en drankjes op de bank voor een avondje griezelfilms kijken.

Enge nagels en ogen
Om je kostuum helemaal in stijl af te ronden, kies je natuurlijk voor het volledige plaatje. Naast enge schmink of make-up kun je ook gekleurde contactlenzen dragen en jezelf trakteren op een scary-cure met zwarte nagellak bijvoorbeeld of makkelijk met imPress kunstnagels.

Leuk voor iedereen
Wat voor een Halloween feestje je ook gaat organiseren, hou wel rekening met je gasten. Als er kinderen bij zijn dan is het verstandig de echt enge griezelverhalen en -films voor later op de avond te bewaren als de kleintjes al op bed liggen. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de hond, omdat een eng kostuum ook je trouwe viervoeter de stuipen op het lijf kunnen jagen. Door het kostuum al meerdere malen eventjes te dragen voordat het feest losbarst, kun je je hond laten wennen dat je er anders uitziet.

Halloween bij Writing Berries
Wil je meer lezen over Halloween of leuke tips voor je eigen feestje? Klik dan op de volgende afbeeldingen. Veel leesplezier. Enne… Happy Halloween!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.