woensdag 1 mei 2019

Pretparknieuws van Efteling, Plopsa en Plaswijckpark

Lekker genieten van de Meivakantie doe je natuurlijk ook in een pretpark. Want zo maak je samen de leukste herinneringen in de meeste gezellige omgeving. Misschien gaan jullie wel met zijn allen in de achtbaan of wordt het toch een gezellig dagje over de grens, naar De Panne bijvoorbeeld? Of wordt het een hele dag lekker buitenspelen tussen de dieren, in de verkeerstuin of op de tokkelbaan. En is het buiten een beetje druilerig, dan is er binnen ook veel te doen. In ieder geval hebben Efteling, Plopsa De Panne en Plaswijckpark allemaal tof nieuws om met iedereen te delen. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Minimale lengte Baron 1898 verlaagd

Ben je gek op achtbanen en is je kind dat ook? Dan kan je kind soms zeer teleurgesteld zijn als hij of zij nog net niet groot genoeg is om met je mee te gaan. Minimumlengtes zijn natuurlijk ingesteld voor de veiligheid, want het is wel heel belangrijk dat je kind veilig in een achtbaan gaat. Keuringsinstantie TÜV heeft officieel bevestigd dat kinderen vanaf 1 meter 32 veilig een ritje een kunnen maken in Baron 1898 en daarom heeft Efteling vanaf vandaag de minimum lengte verlaagd voor de divecoaster van 1 meter 40 naar 1 meter 32. Echte waaghalsjes genieten daarom nu ook van deze toffe achtbaan. De verlaging voor de minimumlengte geldt voor rij 1, 2 en 3, maar niet voor de ruimere stoelen in het midden met de rode riempjes.
Efteling.com.

Eerste steen Plopsa Hotel in De Panne gelegd

In 2020 is het dan eindelijk zover: dan kun je blijven slapen bij Plopsaland De Panne in België. Zo wordt een verblijf en een bezoek aan Plopsaland De Panne en PlopsAqua nog leuker. Het Plopsa Hotel is het eerste hotel van de Plopsa Group, waarvan de bouw op 10 april jongstleden is begonnen. De eerste steen werd feestelijk gelegd in het bijzijn van Ben Weyts (Vlaams minister van Toerisme), Bram Degrieck (burgemeester van De Panne), Cindy Verbrugge (schepen van Toerisme van De Panne), Steve van den Kerkhof (CEO Plops Group) en Gert Verhulst natuurlijk. Het hotel krijgt 177 gethematiseerde kamers, een buffetrestaurant, buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen. (foto: Plopsa Group)
Plopsa.be

Eerste duurzame verkeersbord voor Plaswijckpark

Het Rotterdamse speelparadijs Plaswijckpark is druk bezig om alles te verduurzamen. Dit zal de bezoeker van het park de komende jaren steeds meer zien. Zo is het treintje helemaal elektrisch en er is een afvalscheidingsstation. Nu heeft het park de eerste duurzame verkeersborden van Rotterdam. Het is geheel gemaakt van bamboe en worden CO2-neutraal geproduceerd. Bovendien gaat het twee keer zo lang mee dan aluminium borden. De print op het bord is van Ultimate Signing. De speciale UV printtechniek is tevens veel minder milieubelastend. (foto: Plaswijckpark)
Plaswijckpark.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.