dinsdag 14 mei 2019

Dierentuinnieuws: goede doelen, een nieuwe beleving en bijzondere geboortes

Dierentuinen werken samen met natuurorganisaties om zo dieren in het wild te helpen. Dat is heel hard nodig, want veel dieren worden met uitsterven bedreigd. Deze keer in Dierentuinnieuws vertel ik meer over initiatieven waar ik bericht over heb mogen ontvangen de afgelopen weken. Maar ook ander leuk nieuws komt voorbij. Zoals een nieuwe beleving in DierenPark Amersfoort en bijzondere dieren uit het ei gekropen in WILDLANDS. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Hulp van Boudewijn Seapark voor de Mediterrane Monniksrob

Boudewijn Seapark in het Belgische Brugge zet zich als lid van de European Aquatic Mammal Association (EAAM) in voor de bijna uitgestorven Mediterrane Monniksrob. Dankzij verschillende organisaties en bewustzijn-campagnes zijn gelukkig grote stappen gemaakt om het dier te redden. Echter is er nog veel werk te doen. Zo zet Boudewijn Seapark zich samen met de andere leden van de EAAM in voor rustigere stranden zodat de dieren kunnen rusten en bevallen. Ook zetten ze zich in voor betere en veiligere vismethodes. In Boudewijn Seapark wonen neven van de monniksrob, namelijk de gewone zeehonden. Ook zijn er tuimelaardolfijnen en Californische zeeleeuwen woonachtig in het park. In samenwerking met EAAM heeft Boudewijn Seapark als doel om diersoorten te behouden en de natuur beschermen. (foto: Boudewijn Seapark)
BoudewijnSeapark.be

Bijna 16.000 euro voor de bedreigde duinbroeders

Het is geen dierentuin, maar het Wadden Vogelfestival mag in dit rijtje niet ontbreken. Afgelopen weekend was het alweer de vierde editie. Het Wadden Vogelfestival vormt de kick-off van de Nationale Vogelweek. In het weekend waren er weer vele activiteiten georganiseerd om zo meer te leren over de vogels op Texel en de andere Waddeneilanden. Tijdens de Texel Big Day afgelopen zaterdag werd er maar liefst € 15.933 euro opgehaald voor de duinvogels. De initiatiefnemers Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum vragen met het jaarlijkse vogelweekend zowel aandacht voor het genieten van de vele vogels op Texel als voor de bescherming van kwetsbare natuur. En dat levert veel op voor de vogels. (foto: IVN Natuureducatie)
Vogelinformatiecentrum.nl

Ga mee op reis in DierenPark Amersfoort

Vanaf juli opent in DierenPark Amersfoort een heel nieuwe beleving van de dierenwereld. Je kan er al klimmen, klauteren en glijden en binnenkort kun je er zelfs vliegen. Kruip in de huid van de ooievaar en genieten van een eigen vogelvlucht. Het nieuwe onderdeel van de Klim Alles-route laat je vliegen als een ooievaar. De ooievaar is gekozen voor deze beleving, omdat deze prachtige vogel lange trektochten maakt van Nederland naar Afrika. Wat de beleving precies gaat inhouden, is nog een geheimpje. (foto: DierenPark Amersfoort)
DierenParkAmersfoort.nl

Zeldzame schildpadjes geboren in WILDLANDS

Heuglijk geboortenieuws uit WILDLANDS: er zijn 16 zeldzame driekielstraalschildpadden schildpadjes uit het ei gekropen. Van de 16 gelegde eieren zijn ze dus alle 16 uitgekomen. In het wild zijn deze schildpadden bedreigd, daarom is het extra bijzonder. Ook als je weet dat WILDLANDS de enige dierentuin in Nederland is waar je deze dieren kan bewonderen. De minischildpadjes zijn nu nog maar vier centimeter groot en daarom verblijven ze voorlopig achter de schermen. Ze zouden anders maar een lekker hapje vormen voor de breedvoorhoofdkrokodillen die in hetzelfde verblijf wonen als de zes volwassenen driekeelstraalschildpadden. Zodra de schildpadjes groot genoeg zijn, zijn ze net als de volwassen schildpadden te zien in de Vlindertempel. (foto: WILDLANDS)
WILDLANDS.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.