dinsdag 21 mei 2019

Dierennieuws uit Beekse Bergen

De afgelopen tijd is er veel gebeurd in de Safaripark Beekse Bergen. Het vakantiepark is open en er wordt al door heel veel mensen gelogeerd (het Safari Resort is zelfs uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer 2018 door BungalowSpecials). De veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt voor de autosafari (in een opkomende Genieten van… zal ik hier meer over vertellen). En er zijn allerlei bijzondere dieren geboren. En een verdrietig verlies geleden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Beekse Bergen)

Kleine tijgertjes geboren

Hoera! Siberische tijgering Angara heeft drie gezonde welpjes gekregen. Ze hebben de namen Aida, Radames en Amneris gekregen, net als de hoofdpersonen uit de voorstelling Aida. In juni vindt het openluchtconcert Aida in Concert plaats op het Autotron terrein in ’s-Hertogenbosch. De vader van de drie welpjes is Yarko. Angara en haar welpjes maken het goed. Ze groeien als kool en drinken goed. De kleintjes en hun mama zijn nog even niet zichtbaar voor publiek. (foto: Beekse Bergen)


Allereerste baby gorilla

Nog zo een bijzondere geboorte: een baby gorilla! Na een draagijd van 8,5 maand is gorilla Kisiwa bevallen van een kleintje. Moeder en baby maken het goed en zijn al te zien voor de bezoekers op het gorilla eiland voorin het park. De geboorte is bijzonder om meerdere redenen: het is de eerste babygorilla die is geboren in het safaripark. En ten tweede is het bijzonder, omdat de Westelijke laaglandgorilla met uitsterven wordt bedreigd. De kleine heeft nog geennaam, maar via Facebook wordt er een namenwedstrijd uitgeschreven en op 8 juni – de dag van de gorilla – wordt de naam bekend gemaakt. (foto: Beekse Bergen)


Dag Petrouchka

En dan is er helaas ook verdrietig nieuws uit het park. De oudste tijger van het park, Petrouchka, is gisteren overleden. De oude dame is 20 jaar oud geworden. Dat is een hoge leeftijd voor tijgers. Maar deze dame met karakter gaan we zeker missen. Ik wens alle verzorgers heel veel sterkte met dit verlies. (foto: Beekse Bergen)


Wil je meer weten over de dieren, entreeprijzen en openingstijden? Kijk dan op BeekseBergen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.