dinsdag 30 april 2019

Writing Berries Maandoverzicht April

’April, doet wat-ie wil.’ En: ‘Aprilletje o zo zoet, heeft ook nog wel eens een witte hoed.’ Deze spreekwoorden deden de afgelopen maand wederom hun naam eer aan. Want we hadden prachtige zomerse, zonnige dagen. We hadden een dagje sneeuw en hagel. Onweer kwam nog voorbij en regen natuurlijk. Maar april was voor mij ook een hele drukke maand om de simpele reden dat er in de lente veel nieuwe tentoonstellingen worden geopend, prijzen worden uitgereikt en natuurlijk er veel te beleven is in Keukenhof. Deze maand bezocht ik de Efteling, het Stilstaand Bloemencorso, de Keukenhof, Het Mauritshuis, Museum Prinsenhof Delft en ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Ook gaf ik tips voor een dagje uit met korting, een uitje met de trein en voor mooie fietstochten in De Achterhoek. Kortom: er viel weer veel te lezen de afgelopen maand. Ik zet het hier weer even allemaal voor je op een rijtje, zodat je op je gemak alles naleest. Je vindt ieder artikel door op de roze artikelkopjes te klikken. Veel leesplezier! Ik ben nu al benieuwd wat de maand mei mij allemaal gaat brengen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Het Mauritshuis presenteert: Bewogen Beeld, op zoek naar Johan Maurtis

Johan Maurits is degene die de bouw van het Mauritshuis op zijn naam heeft staan. Een man die hield van architectuur, cultuur en kunst. Maar aan de andere kant heeft zijn carrière een duistere kant, waarbij hij in Brazilië over de suikerplantages heerste. Beide kanten van Johan Maurits worden belicht in een interessante en bijzondere tentoonstelling in het Mauritshuis.

Diamond Themepark Awards 2019: Efteling & Pairi Daiza grote winnaars

Ieder jaar kiezen duizenden fans, een Parkjury en een FANjury de leukste, mooiste en beste uitjes voor themaparken in België, Nederland en Europa. Dit jaar vond de uitreiking van de Diamond Themepark Awards plaats in de Efteling in Kaatsheuvel. Een geweldige dag volgde, vol blije gezichten en verrassende winnaars.

Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019

Heel verrassend deze top 3, met een winnaar die pas 11 maanden op is. Dat wil toch wel wat zeggen, nietwaar. De speelboerderij wordt opgevolgd door twee musea waar ook kinderen heel erg van genieten. Wil je weten welke? Lees dan snel verder.

Ga er lekker op uit met korting

Wat is het toch heerlijk om lekker een dagje uit te gaan. Even je hoofd leeg maken, nieuwe herinneringen en ervaringen op doen en natuurlijk dichter bij elkaar komen. Maar een dagje uit kan ook aardig veel geld kosten. Zorg dan dat je ergens korting vandaan haalt. In dit artikel geef ik daar enkele tips voor.

Lekker wandelen en fietsen in De Achterhoek

Hou je van wandelen en fietsen en doe je dit het liefste in de natuur? Ontdek dan eens de bijzondere bossen, weiden en waterpartijen van De Achterhoek. Tijdens de tochten kom je op allerlei bijzondere plekken. In de Hanzestadjes bijvoorbeeld, maar ook langs tuinen en kastelen.

Ga mee achter de schermen bij MOJO BACKSTAGE in Museum Prinsenhof

Wie van concerten en festivals houdt, houdt automatisch van MOJO BACKSTAGE. Deze bijzondere tentoonstelling behandelt de legendarische geschiedenis van de Delftse ‘meester’ Mojo Concerts. Het levert een uniek backstage kijkje op concerten en festivals op. Bezoek ook zeker de tuin van het museum waar een bijzonder kunstwerk op je wacht.

Reis mee om de wereld bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Het is ieder jaar genieten bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen en dit jaar… dit jaar overtreft alles. Het is werkelijk schitterend geworden met het nieuwe thema Reis om de Wereld. Geniet van de onderwaterwereld, van pittoreske reisbestemmingen en een bijzondere dierenwereld. Alles is gemaakt van bijzonder zand. Een aanrader.

Leukste Uitje van Zeeland 2019

De top 3 van Zeeland, zoals gekozen door de leden van de ANWB, is niet heel verrassend. De drie uitjes (een jungle tuin, museum en speelboerderij) zijn zeker geen oude bekenden in de top 3. Het is echter wel de vraag: op welke positie zijn ze dit jaar geëindigd? Je ontdekt het in Leukste Uitje van Zeeland 2019.

Hond Gezond: wat te doen met klitten?

Mijn hondje is een klittenkontje. Klitten zijn vervelend en naar, maar er is gelukkig veel aan te doen. In deze Hond Gezond geef ik tips van hoe ik de klitten van mijn hondje te lijf ga met kammen en haarborstels. Wellicht heb jij er voor je hond ook wel wat aan.

Bloementransport ‘Bloemen voor de Paus’ weer vertrokken vanaf Keukenhof

Het is inmiddels traditie geworden dat de bloemen voor de Paus vanaf Keukenhof vertrekt. Ook ik was er weer bij om de bloemen gezegend te zien worden en natuurlijk om het transport uit te zwaaien. Het was er ook weer een prachtige dag voor.

Bloemencorso Bollenstreek: pracht en praal van voorjaarsbloemen

Op 13 april trok de mooiste file van Nederland weer door de Bollenstreek. De prachtige praalwagens had ik zelf al bewonderd tijdens het Stilstaand Bloemencorso in Noordwijkerhout op 12 april. Geniet je ook nog eventjes mee van deze prachtige praalwagens vol voorjaarsbloemen?

Er op uit met Pasen: genieten van de lente

De Paasdagen zijn inmiddels voorbij, maar de lente natuurlijk nog niet. Voor het Paasweekend waren er allemaal speciale activiteiten te doen in het land. Zo was het overvol in Keukenhof (zo bleek achteraf), kon je bij het scheren van de schapen gaan kijken in Kasteelpark Born en ging de Apenheul weer open. En er was nog veel meer te doen. Wellicht was je er zelf bij.

Leukste Uitje van Flevoland 2019

De nummer 1 van de drie Leukste Uitjes van Flevoland is al jaren geen verrassing, maar de nummers 2 en 3 veranderen nog wel. De top 3 bestaat uit twee jungle tuinen en een sprookjespannenkoekenhuis. Dat zijn gezellige uitjes voor bijvoorbeeld de meivakantie, maar ook voor de zomervakantie of voor een studiedag.

Goed Doel: Villa Pardoes

Op vakantie gaan met een heel ziek kindje, dat is niet zo vanzelfsprekend. Dankzij Villa Pardoes (van Efteling) kunnen zieke kinderen samen met hun ouders en broertjes en zusjes op en top genieten van een heerlijke week tussen het groen. Even wat anders dan alleen maar ziek zijn. Daarom staat dit doel deze maand centraal.

Dierentuinnieuws uit Ouwehands Dierenpark, DierenPark Amersfoort & Burgers’ Zoo

Er zijn nog meer nevelpantertjes geboren, het boerenleven staat centraal en het makiverblijf is geopend. Dat maakt het nog leuker om deze drie dierentuinen te bezoeken. In dit nieuwsartikel staan deze nieuwtjes uitgebreid centraal.

Museumnieuws: leuke uitjes voor de Meivakantie

Met regen is het wellicht niet zo leuk om naar buiten te gaan. Maar heb je de kinderen toch een gezellig dagje uit beloofd, dan zijn er genoeg musea om naar toe te gaan. Dat wordt vast genieten van wetenschappelijke proefjes, het maken van een eigen speeldoosje of de kindermiddag in de Kempen.

Leukste Uitje van Utrecht 2019

De top 3 Leukste Uitje van Utrecht, zoals gekozen door de leden van de ANWB, leverde een bonte mix op waarbij een museum, klimbos en een rondvaart samenkwamen. De top 3 wordt in dit artikel in het zonnetje gezet. Misschien zit er nog wel een tof uitje voor de meivakantie bij.

Schrijfcoachtip: schrijven vanuit emotie

Een verhaal schrijven kan op verschillende manieren. Schrijf je uit emotie, dan kan dat soms lastig en eng zijn, omdat het heel persoonlijk is. Met deze tips lukt het om makkelijker met die emoties te werken. Zo creëer je een mooi verhaal, vol gevoel. En lukt het niet, dan help ik je als schrijfcoach graag een handje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.