zondag 26 mei 2019

Snorfestival: gezellig en vol inspiratie

Hou je van boeken? Van zelf maken en zelfgemaakt? Willen de kinderen wel eens ontdekken hoe het is om circusartiest te zijn? Of zelf een vlaggenlijn maken? Bij Snorfestival 2019 kan het allemaal. Vandaag (26 mei, van 12:00 tot 17:00 uur) geniet je van de Wereld van Snor bij De Vrijhaven, Nijverheidsweg 6 in Utrecht. Makkelijk te bereiken met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. En het is een echte aanrader. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gezellige markt

De heerlijke, gemoedelijke sfeer en de creatieve mensen maken dit festival van de Utrechtse Uitgeverij Snor echt een feestje. Vintage, retro, nieuwe illustraties, heerlijke appeltaartjes voor het goede doel, sieraden, lekkere thee vind je bijvoorbeeld allemaal op de gezellige markt aan de Nijverheidskade. Proef van eerlijke producten, ga op de foto in vintage kleding of laat de kinderen leuke workshops volgen op het plein. Er klinkt muziek en onder het genot van een hapje en drankje praat je lekker bij met elkaar. Ook binnen in de hal is er genoeg te doen. Zo verkoopt Uitgeverij Snor daar allerlei leuke boeken en kan je je tenen laten lezen.


Links: de vrolijke illustraties van Lin Illustraties (Linillustraties.etsy.com) | Rechts: de dromerige illustraties van Martine Beetz (MartineBeetz.nl)

Bijzondere verhalen

Het leukste aan het Snorfestival vind ik de bijzondere verhalen die er rondwaren, terwijl je de markt bezoekt. Bijvoorbeeld bij Fabiana en de Blije Taart. Voor alle taartjes gebruikt ze biologische ingrediĆ«nten. Ze zamelt vandaag geld in voor kankeronderzoek. En voor je donatie krijg je een heerlijk appel- of uientaartje. Naast haar staat Dieneke met haar kleurrijke De Beesjes die iedere kamer opfleuren. Ieder beesje heeft een eigen karakter en worden gemaakt van Eco Pop’Set papier. Daar word je spontaan blij van.


Links: de heerlijke Blije Taart van Fabiana Toni (DeBlijeTaart.nl) | Rechts: de olijke Beesjes van Dieneke Schuffelers (DeBeesjes.com)

Beleven en proeven

Ook raakte ik aan de praat met Esther Derkx, productontwerper en designer. Zij bedrukt porseleinen borden met vintage foto’s en maakt er zo weer een heel nieuw ontwerp van. Ook wastafeltjes geeft ze zo een tweede leven. Op de markt kan je met Wunderlust.nl op de foto die vervolgens weer op een bord wordt gedrukt. Dat is best heel bijzonder. Op het terrein zijn veel eetgelegenheden. Lekkere patat, een ijsje of een tosti horen er natuurlijk bij. Hou je van thee? Loop dan zeker even langs de kraam van Your Daily Tea Cup. Daar proef je heerlijke verse theetjes.


Links: de kleurrijke borden van EstherX (EstherX.nl | Rechts: de heerlijke thee van Your Daily Tea Cup (YourDailyTeaCup.nl).

Wil je ook nog even genieten van al dit leuks op het Snorfestival? Tot 17:00 uur kun je er terecht vandaag (26 mei) in Utrecht. Kijk voor meer informatie op Snorfestival.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.