vrijdag 1 maart 2019

Feest in Orchideeën Hoeve met ‘De Top 100’

Aankomende september is het zover; dan is de Orchideeën Hoeve officieel een hele eeuw oud. De Voorjaarsvakantie was het perfecte moment om af te trappen met De Top 100 van Orchideeën Hoeve. Verschillende bloemen en planten stonden de afgelopen weken (tot en met dit weekend) centraal. Maar ook de meest inspirerende plekjes en dieren staan centraal in de tuinen. Kom de toppers ontmoeten en stem in de tussentijd even op je eigen favorieten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Orchideeën Hoeve 2018)

Liefde voor de natuur

Het staat als een paal boven water dat de mensen van de Orchideeën Hoeve van de natuur en haar pracht houden. Dat zie je in de Citruslaan, de kwekerij, de Orchideeëntuin, Zwevende bloementuin en alle andere bijzondere plekken terug. Je geniet er van vlinders in de vallei, kinderen (en begeleiders natuurlijk ook) leren in het Jungle Theater van alles over verschillende dieren en je mag er zelfs luid kwetterende lori’s voeren. De bloemen en planten laten overal hun kleuren en mooie bladeren zien. En terwijl je door de tuinen wandelt, kom je de meest leuke weetjes over bloemen, planten, aapjes, vlinders, vogels en meer te weten.

Persoonlijke favorieten

Wie de hoeve wel eens heeft bezocht, heeft vast wel zijn eigen favoriete plekjes. Ik ben bijvoorbeeld helemaal wel van de prachtige Vlinder Vallei waar vlinders en orchideeën samen voor bonte kleuren zorgen. Maar ook de Orchideeëntuin en het gebied met de aapjes vind ik prachtig. Een van mijn favoriete plekjes is aan een vijvertje in de Zwevende Bloementuin. Ik wil dan meteen verhaaltjes over efljes en feetjes schrijven. Ook het Maki Rijk met de knuffelige alpaca’s sla ik zeker niet over. Heb jij persoonlijke favorieten? Doe dan mee en stem op je favoriete dieren, planten en plekjes van de Orchideeën Hoeve. Je maakt dan zelfs kans op leuke prijzen.

Informatie

De Orchideeën Hoeve ligt in Luttelgeest en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Het terrein beschikt over een grote parkeerplaats. Honden zijn ook van harte welkom in de Hoeve. Voor openingstijden, activiteiten, tickets én het stemformulier ga je naar Orchideeenhoeve.nl.

Lees verder…


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.