donderdag 7 maart 2019

Olifantenparade in Delft

Vorig jaar wandelden de olifanten van de Elephant Parade over vliegveld Schiphol. En dit jaar gaan ze weer aan de wandel. Deze maand (tot en met 30 maart) paraderen de olifantjes door winkelcentrum De Hoven in Delft. Maar liefst 15 stuks – waaronder een aantal olifanten van Schiphol – sieren de komende weken de passages. En dat is niet alles, er is ook een speciale tentoonstelling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Beady, Schiphol 2018)

Vrolijke olifantjes met een doel

De olifanten beelden van de Elephant Parade zijn een uiting van liefde en respect voor de olifanten in Thailand. Bedenkers Marc en Mike Spits ontmoette zo’n 13 jaar geleden een babyolifantje genaamd Mosha. Mosha woonde in het olifantenhospitaal in Lampang en had een prothese. Zij stapte ooit op een landmijn en de mensen van het ziekenhuis hebben haar liefdevol opgevangen, van een prothese voorzien en nu is ze een sterke volwassen olifant. Met de parade vragen de gebroeders Spits aandacht voor Mosha en haar soortgenoten. Niet alleen degene die slachtoffer zijn geworden van landmijnen, maar ook van stropers. De parade bestaat uit verschillende beschilderde beelden van babyolifantjes (en natuurlijk is baby Mosha ook van de partij) die samen aandacht vragen voor de natuur en olifanten wereldwijd.

15 kunstwerken en een speciale tentoonstelling

De olifanten reizen de hele wereld over en gaan in Nederland een paar speciale parades verzorgen. Deze maand vind je 15 olifantjes (waaronder Beady van David Nguyen, For My Sweet Love van Studio Chiang Mai en We Love Mosha, ook Studio Chiang Mai) in De Hoven te Delft. Dit gezellige, overdekte winkelcentrum huisvest naast deze olifantjes ook een speciale tentoonstelling (te zien tot en met 31 maart) genaamd ‘Stop met Plastic’. 15 basisscholen hebben samen nieuwe olifantjes gemaakt van plastic troep om zo meer aandacht te vragen voor plastic zwerfvuil.

Handige informatie

De Elephant Parade bezoek je gratis tijdens het winkelen in De Hoven te Delft. Het winkelcentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. De eerste drie uur is parkeren zelfs gratis.
Voor meer informatie kijk je op ElephantParade.com en De-Hovenpassage.nl.

Lees ook:


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.