dinsdag 26 maart 2019

Dierentuinnieuws: geboortegolf, nieuwe bewoners & meer

De lente is in volle gang! De vogeltjes zingen, de koeien dartelen met de schapen in de wei en de voorjaarsbloemen staan overal in bloei. Bovendien is er in verschillende dierentuinen in Nederland een heuse geboortegolf gaande. Zoals het zeekoetje in Burgers’ Zoo en een chimpanseetje in DierenPark Amersfoort. Deze laatste heb ik afgelopen zondag bezocht en o wat een schatje is dat. En zo is er nog veel meer leuk dierentuinnieuws om te vermelden. Lees je mee met het nieuws van deze parken? (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

DierenPark Amersfoort

Zoals gezegd is er in DierenPark Amersfoort een chimpanseetje geboren. Dit gebeurde al eind februari. Het is mooi om te zien dat mama Chura en haar kleintje met elkaar omgaan. De uk en kersverse mama krijgen ook veel aandacht van de andere dieren in de groep. Vooral de mannetjes schijnen het wel erg interessant te vinden. Over mannetjes gesproken, er zijn ook twee nieuwe otters aangekomen in het park. Hierdoor is de groep nu vijf Aziatische Kleinklauwotters groot. De vijf kunnen het al zeer goed met de Franse broers vinden. Ook leuk: het geslacht van de met Kerst geboren luiaard is bepaald. En het is een meisje.
Voor tickets, openingstijden en andere informatie: DierenParkAmersfoort.nl.


Burgers’ Zoo

Het mooiste nieuws uit Burgers’ Zoo is toch wel de geboorte van het zeekoetje. Het kalfje doet het hartstikke goed en drinkt met volle teugen bij zijn moeder. Maar dat is niet het enige leuke nieuws uit de Arnhemse zoo. Zo opende 21 februari de nieuwe speeltuin in het park. De nieuwe speeltoestellen geven kinderen de mogelijkheid lekker even stoom af te blazen in de frisse buitenlucht. Natuurlijk is de grote binnenspeeltuin ook nog steeds toegankelijk.
Voor tickets, openingstijden en andere informatie: Burgerszoo.nl. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark te Rhenen is een ware geboortegolf gaande. Heel bijzonder: er is een drieling nevelpantertjes geboren! Mama en kleintjes maken het goed, maar ze worden wel in de gaten gehouden door de verzorgers, omdat het mama haar eerste nestje is. Bij de orang oetans is mama Tjintha bevallen van een lief kleintje. Op dit moment leeft ze nog met haar baby apart van de groep, zodat ze in alle rust met haar kleintje kan zijn. De rest is wel heel nieuwsgierig naar het kersverse jong. Zowel de nevelpantertjes als de orang oetan baby verblijven nog achter de schermen.
Voor tickets, openingstijden en andere informatie: Ouwehand.nl. (foto’s: Ouwehands Dierenpark)


Apenheul

Alle apenliefhebbers opgelet: Apenheul gaat weet open! En wel vanaf dit weekend en dan vanaf 6 april tot en met 3 november voor het komende seizoen. Er is van alles veranderd in het park om het verblijf voor mens en dier nog leuker te maken. En er zijn nieuwe bewoners te bewonderen: twee talapoins. Deze twee mannetjes zijn afkomstig vanuit Stichting AAP en heten Lucas en Wyse. Binnenkort krijgt Apenheul uit een ander park nog twee vrouwtjes met het doel om een groepje talapoins te gaan houden. De dieren zijn gelukkig niet bedreigd in het wild, maar wel heel zeldzaam in dierentuinen. Apenheul is de enige tuin in Nederland waar je deze aapjes kan bewonderen.
Voor tickets, openingstijden en andere informatie: Apenheul.nl. (foto: Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.