woensdag 20 maart 2019

Keukenhof geopend: de lente is begonnen

De lente is begonnen! De tulpen, krokussen en narcissen staan volop in bloei. En waar worden ze mooier tentoongesteld dan in Keukenhof! Gisteren vond de officiële opening plaats van dit prachtige lentepark. Morgen opent Keukenhof haar poorten voor het grote publiek dat jaarlijks massaal uit 100 landen naar het park stroomt. Dit jaar staat de Keukenhof al vroeg in bloei. En dat betekent dat er overal al lentekleuren te zien zijn. Meer dan vorige jaren! Ook komen de vrolijke kleuren van het thema Flower Power overal in het park terug. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)Flower Power

Dit jaar bestaat de Keukenhof 70 jaar. Een bijzondere verjaardag, maar, aldus Bart Siemerink, directeur Keukenhof, daar gaan ze niet per se bij stil staan. Want hoewel de historie van het park interessant is, kijkt het bestuur liever naar de toekomst. Natuurlijk laten ze de verjaardag niet zomaar voorbij gaan, want het thema Flower Power is een aardige vette knipoog naar het 70-jarige bestaan. Flower Power komt uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Hippies, Woodstock, een hang naar vrede en jezelf zijn… Kleurrijke kleding en bloemen in het haar, het past perfect bij Keukenhof. Maar Flower Power duidt ook de kracht van bloemen aan en hun effect op mensen. Het thema komt overal terug, in het mozaïek bij het Oranje Nassau paviljoen, in de verschillende bloemenshows en parkevenementen en uiteraard in de inspiratietuinen.


Feestelijke opening met zang en dans

Wie Flower Power zegt, zegt ook muziek. De feestelijke opening voor genodigden in het Oranje Nassau paviljoen ging gepaard met optredens van gastvrouw Patricia (The Voice), Hans van Heiningen, Karin Bloemen en dansgroep Total Move. Zang en dans hoort niet alleen bij de seventies. Het verwijst ook naar een bijzonder Keukenhof Concert dat in april zal plaatsvinden in samenwerking met omroep Max. Hans van Heiningen, Karin Bloemen en Alain Clark zullen daar onder andere bij aanwezig zijn. Dit concert wordt ook uitgezonden op televisie. Terwijl de grote confettibloemen op iedereen neerdaalde gistermiddag, was de opening echt een feit. Het wordt weer tijd voor een prachtig seizoen.


Keukenhof feitjes

Wist je dat…
…Keukenhof in 2018 meer dan 1,4 miljoen bezoekers heeft ontvangen?
…dat zij een bezoekje aan de Keukenhof met het cijfer 9 hebben beloond?
…er dit jaar meerdere mengsels (ook wel mixtures genoemd) zijn geplant en dat ook deze in lagen zijn aangelegd voor nog meer kleur tijdens de hele Keukenhofperiode?
…er weer 7 miljoen bloembollen de grond in zijn gegaan?
…Keukenhof de faciliteiten bij de parkeerplaats aan de achteringang heeft vernieuwd?
…er nog meer fotoplekken zijn gemaakt waar je wel tussen de bloemen een selfie kan nemen?
… je nog gemakkelijk met het Openbaar Vervoer naar Keukenhof kan reizen? Voorheen waren er 3 vaste buslijnen vanaf Haarlem, Schiphol en Leiden naar het park. Dit jaar stap je ook bij Amsterdam RAI (einde Noord-Zuidlijn) en Hoofddorp Centraal op de speciale pendelbus.
…Keukenhof verschillende combitickets online aanbiedt met trein en busvervoer?
…Keukenhof dit jaar 7 dagen langer open is dan andere jaren? Dat betekent dat je vanaf 21 maart tot en met 19 mei geniet van bloemenshows (onder meer lelies en rozen), bloeiende perken, evenementen en natuurlijk de tulpen!


Voor meer informatie, openingstijden en tickets kijk je op Keukenhof.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.