donderdag 14 maart 2019

Ga lekker de boom in, in Ruurlo

Klimbossen zijn populair. Tijdens de prijsuitreiking van het Leukste Uitje van Nederland bleek al dat klimbossen zeer gewaardeerd zijn als dagje uit. En dat is helemaal niet zo gek. Want een klimbos is hartstikke leuk en avontuurlijk. Kinderen vinden het fantastisch om op veilige wijze tot grote hoogtes in de bomen te klimmen. Maar ook ouders, grootouders, ooms en tantes mogen natuurlijk mee. Het is een tof uitje voor de zondagmiddag, perfect voor kinderfeestjes en een leuke activiteit voor de vakantie. Op de Vakantiebeurs kwam ik Klimbos Achterhoek tegen en restaurant De Heikamp. Hoe deze aan elkaar verbonden zijn, vraag je? Lees maar snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Klimbos Nederland

Klimbos Nederland heeft vier locaties in Nederland, namelijk Klimbos Achterhoek in Ruurlo, Klimbos Veluwe in Apeldoorn, Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom en Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche. De locaties in Bergen op Zoom en Lage Vuursche wonnen vorige week respectievelijk de bronzen awards voor Leukste Uitje van Noord-Brabant en Utrecht. Klimbos Achterhoek ligt in Ruurlo en heeft voor klimmers vanaf 7 jaar (of 1m30 groot) een breed scala aan klimtochten tussen de bomen. Aangegeven met verschillende kleuren weet je precies waar je aan toe bent. De allerkleinste avonturiers hebben een eigen Klauterroute en komen daarbij niet hoger dan 1 meter boven de grond. De grotere avonturiers beginnen met een oranje route variërend van 2 tot 4 meter boven de grond. Ervaren klauteraars kiezen voor blauw, welke je tot 7 meter hoogte brengt. Vervolgens zijn er nog een tokkelroute en een route met vrije val en bungee! Spannend! Je hoeft nooit bang te zijn dat je valt, want tijdens de gehele routes ben je gezekerd. Het Klimbos biedt verder nog een Doolhof en een Kabouterpad aan.

De Heikamp

Van al dat klimmen en klauteren in de frisse buitenlucht krijg je natuurlijk honger. Bij Klimbos Achterhoek zijn verschillende snacks verkrijgbaar, maar voor een uitgebreide maaltijd stap je net zo gemakkelijk even naar de buren: restaurant de Heikamp. Wist je dat dit restaurant al twee jaar op rij Nederlands Kampioen pannenkoeken bakken is? In 2017 en 2018 ontvingen zij deze prestigieuze prijs. En zo een pannenkoek gaat er na al dat geklauter zeker in. Maar ook voor een luxe sandwich, een soepje en andere lekkernijen ben je van harte welkom. Neem plaats op de Bosveranda en geniet van het groen, terwijl de kinderen heerlijk buiten spelen.

Kijk voor meer informatie op Klimbos.nl en Heikamp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.