woensdag 27 maart 2019

Changing World thema van het Bloemencorso Bollenstreek

Over twee weken barst het grootste rijdende bloemenspektakel van de bollenstreek weer los: het Bloemencorso. Dit jaar zullen er 60 wagens, waarvan 18 praalwagens, door de streek trekken vanuit Noordwijk naar Haarlem. Maar voordat de mooiste file van Nederland (aldus het comité van Noordwijk) door de streek gaat rijden, zijn er nog veel meer feestelijkheden rondom het corso. Vanmiddag werd een tipje van de sluier opgelicht tijdens een bijeenkomst op Keukenhof. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Thema: Changing World

Natuurlijk werd het thema bekend gemaakt van het Bloemencorso. Dit jaar is het thema Changing World. Een toepasselijk thema, wat je heel breed kan opvatten. De wereld verandert nu eenmaal in een rap tempo. Om al die veranderingen bij te kunnen houden, kijken we niet alleen naar de toekomst, maar ook naar het verleden. Het thema kan alle kanten op en er wordt al gefluisterd dat het heel verrassende praalwagens gaat opleveren. Maar ook binnen de organisatie van het Bloemencorso is er veel verandert. Het bestuur is nu 13 man en vrouw sterk, zo vertelde voorzitter van het Corso Willem Heemskerk. Hiermee garandeerde hij een nog mooier Bloemencorso.

’We treffen het dit jaar’

Vandaag streelde de zonnestralen de voorjaarsbloemen van Keukenhof. ‘We treffen het wel dit jaar,’ zei Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, ‘want de streek komt dankzij de zon al vroeg op kleur, de Keukenhof komt op kleur en daardoor komt het Corso straks ook helemaal op kleur.’ De Keukenhof zelf lag er vandaag al weer mooier bij dan op de persdag afgelopen 19 maart. De heerlijke bloemengeuren moet je al lezend er maar even bij denken.


Bijeenkomst op Keukenhof

Dat het bestuur van de Bloemencorso Bollenstreek samenkomt op Keukenhof is niet zo vreemd. Keukenhof draagt het corso een warm hart toe. Het corso komt bij Keukenhof altijd de meeste bezoekers tegen op de route, er staat altijd een eigen tribune én Keukenhof rijdt ook mee met een eigen praalwagen. ‘Dat wordt natuurlijk de mooiste,’ zei Bart vandaag tijdens de bijeenkomst vol vertrouwen. ‘We gaan er zeker een feestje van maken als de stoet voorbij trekt, want met zoveel publiek moet dat lukken.’


Bijzondere feestelijkheden

Het Bloemencorso van de Bollenstreek start al op 10 april. Je kan dan in Noordwijkerhout genieten van het opsteken van de bloemen en het versieren van de praalwagens. Dit kan ook op 11 en 12 april. ’s Avonds rijden de wagens op vrijdag 12 april een rondje door Noordwijkerhout. Uiteraard feestelijk verlicht. Zaterdag barst het Corso dan los en vertrekt de stoet om 9:15 uur vanaf het Vuurtorenplein in Noordwijk. Maar niet voordat Dirk Kuyt de aftrap heeft verzorgd. Daarna rijdt de mooiste file van Nederland met muziekkorpsen, versierde personenwagens, cheerleaders en meer door de Bollenstreek. Hierbij doet de stoet Voorhout, Sassenheim, Losse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en tot slot Haarlem aan. Op zondag 14 april staan de praalwagens aan de Nassaulaan-Gedempte Oude Gracht in Haarlem tentoongesteld om nog eens van dichtbij bewonderd te kunnen worden.

Belangrijke informatie

Een bezoek aan het Corso is gratis. Tijdens de opbouwdagen worden er rondleidingen aan groepen gegeven. Let wel dat het van 10 tot en met 14 april erg druk is in de streek. Helemaal op 13 april zullen er veel wegen worden afgesloten. Kom dus op tijd en kom bij voorkeur met het openbaar vervoer. Voor meer informatie, tijden, de route en tips kijk je op Bloemencorso.info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.