donderdag 28 februari 2019

Writing Berries Maandoverzicht Februari

Februari was heerlijk. Qua weer sowieso, want we zijn van een koude winter naar een heerlijke pre-lente gegaan. En terwijl ik lekker zonder jas op de fiets zat gisteren, dwaalden mijn gedachten af naar afgelopen maand. Wat heb ik veel gezien en meegemaakt voor mijn blog. Ondergedompeld in de kunst van Rembrandt (vandaag weer, maar niet voor werk) reisde ik per trein van de ene naar de andere kan van Nederland. En ik weet zeker dat het einde van het Rembrandtjaar nog lang niet in zicht is. Verder was er natuurlijk dierentuinnieuws, ander museumnieuws en nieuws over pretparken. Goede doelen kwamen voorbij en – toch wel jeugdsentiment – een heerlijk berichtje over Alfred Jodocus Kwak. Lees je nog even mee? Klik dan gewoon op het kopje naast de foto. Veel leesplezier. (foto’s (mits anders aangegeven): Berry de Nijs/Writing Berries)

Museumnieuws: nieuwe tentoonstellingen

Tussen alle Rembrandt tentoonstellingen door zijn er nog veel meer andere leuke tentoonstellingen om te bezoeken. Zoals de Swim Fish Swim tentoonstelling in Naturmuseum Fryslân of Pieter Laurens Mol in het Van Gogh Museum. In dit artikel lees je over meer verschillende museumuitjes.

Rommel in de dierentuin

Rommel in de natuur is niet goed. Het schaadt dieren en natuur. In dierentuinen is het niet anders. Plastic, papier en andere rommel is niet goed voor de dieren, want het is schadelijk voor hun gezondheid. Help dus mee en ruim zwerfafval op als je het tegenkomt in de dierentuin.

Goedgemutste Smoothies gespot voor het Nationaal Ouderenfonds

Aan het begin van de maand zijn de Goedgemutste Smoothies weer gespot in de supermarkten. Daarom was het tijd om weer eens even de Goedgemutste Breicampagne onder de aandacht te brengen. Voor iedere verkochte smoothie gaat er immers 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds om eenzame ouderen te helpen.

Opknapbeurt voor Carnaval Festival

Het Carnaval Festival in Efteling is aan een opknapbeurt toe. Een likje verf hier, een likje verf daar, een renovatie voor de wagentjes en een update van sommige scènes in de attractie gaan ervoor zorgen dat het Festival nog veel leuker gaat worden. Lees er meer over, terwijl je dat aanstekelijke liedje neuriet.

Ontdek de Gouden Eeuw in Holland boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam heeft zeer veel te bieden. De een gaat er graag heen voor de bijzondere natuur van bossen, duinen en stranden. De ander geniet van tulpen vol kleuren, van de pittoreske haventjes en mooie architectuur. Er is zeer veel te ontdekken in Holland boven Amsterdam en dat werd op de Vakantiebeurs zeker duidelijk. Ga je ook mee op ontdekkingsreis?

Rembrandthuis: op visite bij de meester

Rembrandt heeft een heel lang gedeelte van zijn leven in Amsterdam gewoond aan de Jodebreestraat. Dit huis is nu een museum waar je lekker rondsnuffelt in zijn leven. Je leert zo nog meer over de kunstenaar zelf. En natuurlijk is er een tentoonstelling te bewonderen in het museum naast het huis. Het Rembrandthuis heeft veel moois te bieden.

Rembrandt van Rijn: kunstenaar, rebel en magiër

Het is dit jaar het Rembrandtjaar en daarom dompel ik mij onder in veel verschillende tentoonstellingen. Maar het is ook belangrijk om nog even iets meer over deze bijzondere kunstenaar te vertellen. Dit artikel is gewijd aan Rembrandt én je vindt er de verschillend tentoonstellingen die nu te zien zijn rondom deze bijzondere Hollandse Meester.

39 nieuwe bewoners voor DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is 39 nieuwe bewoners rijker. Het zijn allemaal flamingo’s die nu samen een grote familie vormen met de vogels uit Amersfoort. Flamingo’s zijn mooie, statige vogels die heel graag in zeer grote families leven.
(foto: DierenPark Amersfoort)

Hof van Eckberge: complete dagje uit voor iedereen

Op de Vakantiebeurs maakte ik kennis met Hof van Eckberge een uitgaansgelegenheid waar je met het hele gezin geniet van allerlei leuke activiteiten. Zo is er een aquarium, minizoo, bowlingbaan, lasergame, speeltuinen en nog veel meer. Neem ook eens een kijkje op Hof van Eckberge via de link hierboven.

Rembrandt & Saskia: tentoonstelling over liefde, trouw en rouw in de Gouden Eeuw

Rembrandt hield echt van zijn vrouw Saskia. Ze was zijn muze die hij schilderde met heel veel liefde en passie. In deze tentoonstelling in het Fries Museum staat de liefde in de Gouden Eeuw centraal. Wanneer mocht je trouwen? Hoe ging dat dan? En natuurlijk wat komt er na het huwelijk. Rode draad in deze tentoonstelling is het verhaal van Rembrandt en Saskia.

Hond Gezond: een schoon gebit

Schone tandjes zijn heel belangrijk voor je hond. Maar hij kan zijn tanden zelf niet poetsen. Help hem dus een handje door ze voor hem te poetsen en hem een lekkere tandenpoetskluif te geven. In deze Hond Gezond vertel ik meer over het hondengebit.

Alle Rembrandts in het Rijksmuseum: zeer bijzonder

Alle Rembrandts, maar dan ook álle Rembrandts van het Rijksmuseum zijn bijeen gebracht in een zeer bijzondere overzichtstentoonstelling. Je ontdekt er niet alleen mooie schilderijen, maar vooral alle etsjes die ze in hun bezit hebben zijn het bewonderen meer dan waard. Ga dat zien of lees er eerst even meer over.

Pandasia in de prijzen, Gold Green Key voor GaiaZOO en meer dierentuinnieuws

Er is afgelopen maand weer veel nieuws gekomen uit de dierentuinen. Zo viel Pandasia in de prijzen, ontving GaiaZOO de Green Key GOLD en maakte Plaswijckpark de naam van de alpacababy bekend. Lees meer over de dierennieuwtjes via de link hierboven.

Voorstelling Alfred Jodocus Kwak in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof

Zondag 3 maart is het zover. Dan geniet je met je kinderen van de voorstelling Zo Vrolijk in Eend grote terts in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof. Het aloude sprookje van Herman van Veen vertelt het verhaal van Alfred die de dieren van Zonder-Water-Land wil helpen, omdat ze geen water hebben. Maar zal de koning dat wel toelaten?
(foto: Landgoed Keukenhof)

Museum MORE: grootste museum voor modern realisme

Tijdens mijn bezoek aan de Vakantiebeurs maakte ik kennis met Museum MORE uit Gorssel. Dit museum biedt prachtige werken van Modern Realisten uit Nederland. Het moderne museum heeft een hoofdgebouw in Gorssel, maar ook op Kasteel Ruurlo geniet je van modern realisme. Maak ook kennis met dit bijzondere museum.

Goed Doel: Plaswijckpark steunt de Voedselbank

Plaswijckpark is er voor alle kinderen, zodat ze een veilige plek hebben om ongestoord te kunnen spelen en ravotten. Daarom steunt Plaswijckpark de Voedselbank, om zo ook kinderen die het wat minder hebben een geweldige dag te bieden. Daarom staat Plaswijckpark in de spotlight deze maand in Goed Doel.
(foto: Plaswijckpark)

Hoor de dino’s brullen in Dinopark Twente Airport deze zomer

Dinosaurussen spreken zowel kinderen als volwassenen enorm tot de verbeelding. Wellicht door het mysterie over hun uiterlijk en hoe ze leefden. En komende zomer ontdek je met het hele gezin alles over dinosauriërs in dit bijzondere dinopark.
(foto: Dinopark Twente Airport)

Hockney & Van Gogh: bonte ode aan de natuur

Gisteren was ik aanwezig bij de perspreview van Hockney – Van Gogh The Joy of Nature. Een prachtige tentoonstelling vol grootse, kleurrijke schilderijen. Een aanrader voor liefhebbers van moderne kunst en bijzondere werken met de natuur als thema. Te zien vanaf 1 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.