dinsdag 19 maart 2019

Bijzonder geboortenieuws: zeekoetje geboren in Burgers’ Zoo

Hoera! Het zeekoetje is geboren vannacht in Burgers’ Zoo! Het kleintje heeft iedereen de laatste maanden danig in spanning gehouden daar in de Arnhemse dierentuin, maar hij is er dan eindelijk. Het zeekoetje ziet er op het oog kerngezond uit het lijkt erop dat het een mannetje is. De komende tijd worden moeder en jong goed in de gaten gehouden, want ze is een kersverse moeder en het is pas haar eerste jong. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Lekker drinken

De biologen en dierverzorgers van Burgers’ Zoo zijn heel blij met de geboorte van het kalfje, maar zo een eerste geboorte voor een nieuwe moeder blijft spannend. Daarom houden zij mama en baby de komende tijd nog steeds nauwlettend in de gaten. Net als dat ze deden toen ze zagen dat ze drachtig was. Inmiddels hebben de verzorgers al gezien dat de kleine drinkt bij moeder. Drinken gaat overigens als volgt: moeder heeft twee tepels, een onder iedere oksel achter de flippers. Mama drijft horizontaal en het kalf drinkt dan zelfstandig de moedermelk. Zij houdt alleen maar haar flipper opzij. De rest moet hij toch echt zelf doen. Zeekoe kalfjes drinken bij hun moeder totdat ze ongeveer twee jaar oud zijn, maar zo rond twee weken oud gaan ze ook al proberen een beetje vast voedsel te eten.

Meer weten? Kijk op burgerszoo.nl. Hier kun je ook terecht voor tickets, openingstijden en een routebeschrijving naar het park.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.