donderdag 17 januari 2019

Recordaantal bezoekers voor 100-jarige Orchideeën Hoeve

HIEPERDERPIEP HOERA! De Orchideeën Hoeve bestaat dit jaar in september maar liefst 100 jaar! En ja dat moet groots gevierd worden natuurlijk. Hoe? Dat houdt de overdekte attractie met botanische tuinen en dierenverblijven nog even geheim. Toch wordt er veel verwacht van het komende jaar. Helemaal omdat er opnieuw een recordaantal bezoekers naar de hoeve kwam dit jaar. En dat zelfs met zo een mooie zomer! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Orchideeën Hoeve 2018)

Record

In 2017 kwam er al een recordaantal bezoekers naar de Orchideeën Hoeve om te genieten van vlinders, de Zwevende Bloementuin, de aapjes, lori’s en natuurlijk de prachtige orchideeën. Zo bezochten ruim 254.000 bezoekers de hoeve in 2017. In 2018 kwamen 255.191 bezoekers genieten van al het leuks dat de tuinen te bieden hebben. Volgens Thomas Maarssen – mede-eigenaar – komt dat vooral door de vernieuwingen van de afgelopen twee jaar, waaronder het vorig jaar geopende Makirijk. Het Makirijk was zelfs een reden voor veel gezinnen om een gezinsabonnement af te sluiten. Ook de eerste editie van Night of the Jungle en het terugkerende event WinterDroom hebben een steentje bijgedragen aan het verhoogde bezoekersaantal.

De Top 100

Zoals gezegd is de Orchideeën Hoeve jarig dit jaar. In september officieel, maar dat neemt niet weg dat er het hele jaar door speciale activiteiten georganiseerd gaan worden. Het jaarthema van de hoeve is ‘De Top 100’, waarbij geschiedenis, heden en toekomst zeker een rol gaan spelen. De feestelijkheden zullen per keer bekend gemaakt worden. Maar een dingetje wil Thomas nog wel verklappen: ‘Onze dierencollectie zal dit jaar onder andere worden uitgebreid met een stokstaartjesverblijf.’

Handige informatie

Wil je meer weten over deze grootse mijlpaal of zelf eens een kijkje nemen in de Orchideeën Hoeve? Kijk dan op OrchideeenHoeve.nl. Hier vind je informatie over openingstijden, tickets en meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.