woensdag 6 maart 2019

Lalique Museum in Doesburg: glaskunst in een historische Hanzestad

De Achterhoek herbergt vele pareltjes. Zoals verschillende bijzondere musea. Met een daarvan maakte ik kennis tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs, namelijk het Lalique Museum. Of zoals het voluit heet: Société Musée Lalique Pays Bas. Dit museum is gewijd aan de juwelen- en glaskunst van René Lalique (1860-1945). Hij wordt ook wel de Da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd. Geen wonder dat hij zijn eigen museum heeft. Daarnaast geniet je er van bijzondere tijdelijke tentoonstellingen. Uiteraard passen deze moeiteloos samen met de vaste tentoonstelling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

René Lalique

René Lalique is een waar kunstenaar als het gaat om juwelen en glas. Als kunstenaar bracht hij art deco en art nouveau naar een heel ander niveau. Zijn natuurlijke vormen en elementen geven ieder sieraad en glaswerk een heel eigen karakter. Ga op zoek naar de geheime details die hij in zijn werk verborg en geniet van de kunstzinnige en industriële vormgeving, de bijzondere vrouwelijke en natuurlijke vormen en natuurlijk de parfumflacons. Want ook deze ontwierp hij. Lalique zijn werk is iconisch.

Luxe museum

Het museum is gevestigd in twee oude Rijksmonumenten in de Hanzestad Doesburg. Je wordt in een sfeervolle ambiance ontvangen en vervolgens ga je op ontdekkingstocht door het museum. Ga met een gids mee of geniet van de informatie in het museum vanaf beeldschermen. Er worden zelfs lezingen gegeven met prosecco en een luxe lunch. Want luxe hoort bij de collectie van Lalique.

Handige informatie

Het Lalique Museum ligt in Hanzestad Doesburg aan de Gasthuisstraat. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Voor meer informatie, tickets en openingstijden kijk je op Musee-Lalique.nl.

1 opmerking:

  1. dit museum kende ik nog niet. ons land kent zo veel mooie en bijzondere musea

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.