maandag 11 maart 2019

Dagje Uit Bullet Journal

Wat is het toch heerlijk om een dagje uit te gaan. Tijdens zo een dag verzamel je verschillende herinneringen en misschien ook wel kleine souvenirs. Zoals de plattegrond van het dierenpark en een folder van de tentoonstelling in het museum. Misschien riepen de kinderen wel iets heel geks, waarvan je denkt: ‘Oh dat moet ik onthouden voor later!’. Of je maakt iets heel bijzonders mee in een pretpark. Dat wil je toch allemaal gewoon vastleggen op een unieke manier? Je kan het bewaren voor het digitale fotoboek. Tot die tijd is het leuk om het vast te leggen in een Bullet Journal. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bullet Journal: je persoonlijke dagboek

Een Bullet Journal is eigenlijk niet meer dan een gepersonaliseerd dagboek met agenda functie. Er zijn verschillende manieren om zo een boek in te delen. Naast maand en weekplanner is het ook een boek voor to do-lijstjes, het bijhouden van projecten en deadlines, boodschappenplanners, moodtrackers en zelfs je maandelijkse budget. Daarnaast is het een plakboek die je versierd met de dingetjes die je die maand verzamelt hebt, zoals je bioscoopkaartje, folder van het museum en meer. Ook fotootjes, polaroids bijvoorbeeld, zijn heel geschikt om je Bullet Journal te versieren. Net als tekeningetjes al dan niet gemaakt met sjablonen, aquarelletjes en washi tape.

Dagjes uit Journal

Ik ga graag een dagje uit. Het is niet voor niets mijn favoriete onderwerp om over te schrijven voor mijn dagje uit-website. De ene keer geniet ik van de Keukenhof, de andere keer zit ik in het Van Gogh Museum naar de schilderijen van Hockney te kijken en weer een andere dag geniet ik van de bewegingen van de tijgers in DierenPark Amersfoort. Al dit soort dingen inspireren mij enorm om een beetje te tekenen, maar ook door vast te leggen wat ik bijzonder vond aan die dagen. En ja, dat doe ik meestal met mijn fototoestel. Maar ook met een gedichtje, kort verhaaltje of een tekeningetje. Dat is de reden dat ik een klein Dagje uit-Journal ben begonnen. Dit kleine notitieboekje past in mijn tas, zodat ik onderweg een schetsje kan maken en een quote opschrijven. Veel pagina’s heb ik al versierd met behulp van sjablonen. Klaar om een bijzonder stukje van mijn dagjes uit en dagje uit-blogger bestaan vast te houden.Inspiratieboekje

Voor mij is het meer een inspiratieboekje, omdat mijn weekplanner al in mijn agenda zit en ik niet per se een moodtracker hoef bij te houden om te weten hoe ik mij voel iedere maand. Maar dat wil niet zeggen dat het leuke onderdelen vormen voor een Bullet Journal. Wel heb ik een verjaardagenbladzijde opgenomen in mijn boekje. En een woordenwolk voor dierentuinuitjes en een aparte bladzijde voor museumbezoek. Aan het einde van het jaar hoop ik dit boekje vol leuke dingen te hebben staan om zo 2019 op een goede manier te blijven herinneren. En ja…daar laat ik jullie gaandeweg nog wel het een en ander van zien, want nu is het nog een kale bedoening.

Heb jij een Bullet Journal?

1 opmerking:

  1. leuk artikel weer. ik heb zelf ook een bullet journal. echt leuk om alles in bij te houden

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.