vrijdag 8 maart 2019

En het Leukste Uitje van Nederland is…

Het is altijd een feestje om aanwezig te mogen zijn bij de uitreiking van de Awards voor Leukste Uitje van Nederland. Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mooie dagjes uit we in Nederland hebben. Gisteren vond de uitreiking plaats in het Hart van Holland in Nijkerk. Een schitterend congres- en eventcenter waar je komt om met elkaar een feestje te vieren. En een feestje was het zeker, met gezellige mensen, heerlijk eten en vrolijke muziek.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Met Frits in de achtbaan

Net als de afgelopen jaren werd de uitreiking op vrolijke wijze gepresenteerd door Stella Gommans. Gehuld in ANWB-blauw deed zij de interviews en ging ze in gesprek met Frits van Bruggen, algemeen directeur van de ANWB. Hij stipte aan dat de ANWB nu bijna 4,6 miljoen leden heeft en dat het Land van ANWB als platform voor dagjes uit steeds meer aan het groeien is. Dat geldt ook voor de avondjes uit en natuurlijk de weekendjes weg. In zijn verhaal benadrukt hij nogmaals hoe belangrijk geluk is. Geluk ervaar je al als je een paar uurtjes buiten bent geweest. En dagjes uit zijn heel belangrijk om die geluksmomenten nog eens extra te versterken. Zo wordt Stella bijvoorbeeld heel gelukkig van een ritje met een achtbaan. Een plan die zij en Frits al een tijdje hadden staan en nu eindelijk hebben vervuld. Gisteren zagen we een tof filmpje van Stella en Frits in De Baron. De toon was meteen gezet, en de achtbaan van spanning en awards uitreiken kon beginnen!


Leukste Uitje over de Grens

De uitreikingen begonnen gisteren wederom met de uitreiking van Leukste Uitje over de Grens. Vorig jaar werd deze Award voor het eerst uitgereikt, waarbij Europa-Park de eerste winnaar werd. De leden van de ANWB kozen dit jaar voor deze top 3:

1. Europa-Park in Duitsland
2. De Boerderij-Belevenisoase Irrland in Duitsland
3. Disneyland Parijs in Frankrijk

Leukste Uitje per Provincie

Bij de Awards voor Leukste Uitje per Provincie viel het dit jaar op dat er veel minder sauna’s en wellnesscentra waren genomineerd. Wel kwam er veel edutainment voorbij. Dat zijn dagjes uit met een educatief karakter, zoals musea. Ook de dierentuinen waren weer ruim vertegenwoordigd en kwamen er veel klimbossen voorbij. Dit leverde verrassende lijstjes op per provincie. De Awards werden ook dit jaar uitgereikt door Stella en een lid van de ANWB. De winnaars zijn…

Friesland
1. Attractiepark Duinen Zathe
2. Kinderboerderij De Naturij
3. Aquazoo Friesland

Groningen
1. Fontana Resort Bad Nieuweschans
2. Vaartochten met Sportvisserij Tender
3. Openluchtmuseum Het Hoogeland

Drenthe
1. Attractiepark Drouwenerzand
2. Outdoor Klimpark Grolloo
3. Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe

Overijssel
1. De Ulebelt
2. Kinderboerderij Dondertman
3. Dierenpark Taman IndonesiaFlevoland
1. Orchideeën Hoeve
2. Dierenpark Almere Jungle
3. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Gelderland
1. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
2. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn
3. Veluwsche Stoomtrein Maatschappij Beekbergen

Utrecht
1. Nationaal Militair Museum Soest
2. Stichting Waterlijn Rondvaarten Amersfoort
3. Klimbos Gooi-Eemland Lage Vuursche

Limburg
1. Kasteelpark Born
2. Kasteeltuinen Arcen
3. Familiepark Mondo VerdeNoord-Brabant
1. Museum Klok & Peel
2. Boerenbondsmuseum Gemert
3. Klimbos Brabantse Wal

Zeeland
1. Berkenhof’s Tropical Zoo
2. Zeeuws Maritiem MuZEEum
3. Klok’Uus

Noord-Holland
1. Landgoed Hoenderdaell
2. Zuiderzeemuseum
3. Schipbreuk & Juttersmuseum Flora De Koog

Zuid-Holland
1. Avonturenboerderij Molenwaard
2. Mariniersmuseum
3. Mini-World RotterdamHet Leukste Uitje van Nederland is… EFTELING

De allerlaatste categorie werd uitgereikt door Stella, Frits en Dominic. De man van de Wegenwacht was toevallig die dag aanwezig bij Hart van Holland, omdat hij een pechgeval weer op weg had geholpen. De Wegenwacht is misschien wel een van de bekendste pijlers van de ANWB. De top 10 genomineerden bevatte heel veel dierentuinen. Ouwehands Dierenpark bijvoorbeeld, maar ook Blijdorp en WILDLANDS Emmen stonden er bij. Helaas vielen zij niet in de prijzen. Dit jaar nam sprookjespark Efteling het stokje van Leukste Uitje weer over van GaiaZOO. Zij gingen met de derde prijs naar huis. En het zilver? Het zilver ging naar DierenPark Amersfoort.
1. Efteling
2. DierenPark Amersfoort
3. GaiaZOOWordt vervolgd…

Bij deze wil ik alle winnaars van harte feliciteren met deze prachtige prijzen! Het was een heerlijke avond en het was wederom bijzonder om erbij te mogen zijn. Wil je meer weten over al deze uitjes? De komende 14 weken plaats ik een artikel waarbij iedere keer een andere top 3 uitgebreid aan bod komt.

Tickets met korting

Meer weten over Het Leukste Uitje van Nederland? Kijk dan op de website ANWB.nl/LandvanANWB. Hier kun je tevens tickets boeken voor alle uitjes van Nederland. ANWB-leden genieten zelfs van leuke kortingen en extraatjes.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.