dinsdag 5 maart 2019

Kempenmuseum zet Kempische Rembrandts in de schijnwerpers

Een groot onderdeel van het Rembrandtjaar dit jaar is de expositie ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum. Iedereen mag meedoen om een kunstwerk in te leveren dat geïnspireerd is op een schilderij of de stijl van Rembrandt. Kempenmuseum De Acht Zaligheden sluit hier graag bij aan om de Kempische Rembrandts in de schijnwerpers te zetten met een speciale tentoonstelling tijdens de Nationale Museumweek. Doe jij mee met Lang Leve Rembrandt en kom je uit de Kempen? Lees dan snel verder. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Rembrandt als inspiratiebron

De Kempen herbergt veel creatieve geesten en het museum denkt dat er veel creatievelingen zijn die zich willen storten op deze uitdaging. Dus maak een moderne versie van een werk van Rembrandt of maak een zogeheten echo. Dat is een nieuw werk, maar dan met Rembrandt’s kleuren, flair voor drama en lichtwerking. Met de Kempische inzendingen voor Lang Leve Rembrandt organiseert Kempenmuseum De Acht Zaligheden een tentoonstelling met de Kempische inzendingen als voorproefje voor de grote tentoonstelling in het Rijksmuseum.

Interesse? Stuur je werk dan in

Ben je geïnspireerd? Doe dan mee. De regels zijn hetzelfde als voor de wedstrijd in het Rijksmuseum. Maar kom je uit de Kempen, stuur dan de digitale foto ook naar het Kempenmuseum om in Eersel alvast een verrassende tentoonstelling neer te zetten. De spelregels zijn:
- stuur je werk digitaal in vóór 1 april naar rembrandt@kempenmuseum.nl;
- vermeld daarbij de afmetingen van het werk;
- geef eventuele uitleg bij het werk;
- geef je contactgegevens door;

De eerste week van april maakt het museum een selectie uit de digitale inzendingen. Zit je erbij, dan mag je het werk op 4 en 5 april komen inleveren, zodat het publiek van 6 tot en met 21 april de werken kan komen bewonderen.

Kijk voor meer informatie op www.achtzaligheden.nl en natuurlijk opwww.rijksmuseum.nl/lang-leve-rembrandt.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.