maandag 4 maart 2019

In de rij van het pretpark

We zijn afgelopen tijd al getrakteerd op heerlijk pre-lente weer. Zodra de temperaturen stijgen en er zo links en rechts weer vrije dagen en schoolvakanties zijn, is het extra leuk om een attractiepark te bezoeken. Maar waarschijnlijk ben je in het weekend of straks in de zomervakantie niet de enige die zo een gezellig dagje uit hebt bedacht. En dat levert geregeld zeer lange rijen op voor de meest populaire attracties. Gezellig met elkaar stapje voor stapje door de hekjes schuifelen, beetje rondhangen… en misschien wel een tikkeltje chagrijnig worden, omdat het einde van de rij maar niet in zicht komt… Daarom vandaag wat tips om het wachten in de rij leuker te maken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Efteling, Droomvlucht)

Lange wachttijden

Even wachten hoort erbij. Als je dat incalculeert, dan is het lang niet zo erg. Ga je met kinderen op pad, vertel dan dat wachten onderdeel is van het dagje uit. In het attractiepark wordt vaak aangegeven hoe lang de wachtrij vanaf een bepaald punt nog duurt. Als je denkt dat het je te lang gaat duren, verlaat de rij dan gewoon en zoek een andere attractie. Je kan zelf het beste inschatten hoeveel tijd (en geduld) je hebt hiervoor.

Doe een spelletje

Eigenlijk is een lange wachtrij net zoiets als een lange autorit. Het wordt er leuker van als je een spelletje doet. En nee… niet meteen op de mobiele telefoon. Kinderen vinden het vast leuk om samen met jou te tellen hoeveel mensen ze zien met een pet op. Of een rugzak om. Of misschien wel beide. Doe eens ‘ik zie ik zie’ en zoek een kleur van iemands kleding. Je komt in slingerende wachtrijen elkaar toch steeds tegen.

Maak er een lunchpauze van

Als je toch een half uurtje tot uurtje over hebt, dan is het net een goede tijd om nog even wat te drinken en te eten. Benut de wachtrij dus voor de lunchpauze of voor een snack tussendoor (zoals een krentenbol). Ook een snoepje en appel maken de wachtrij korter.

Eerst even plassen…

Een goede tip voor iedereen die vaak naar het toilet moet: ga voordat je aansluit in een lange rij. Dat maakt het wachten een stuk leuker, maar ook de attractie die nog komen gaat.

Dansen en zingen

Veel pretparken hebben thematische muziek rondom de attractie. Maak dus eens een dansje (zonder op de mensen voor of achter je te botsen) of zing lekker mee. Is er geen muziek? Zing dan zelf een liedje. In het hoogseizoen worden er nog wel eens optredens gegeven of komt er ander entertainment langs de wachtrij om zo het wachten leuker te maken.

Hou het hoofd koel – vooral in de zomer

Wachten in de volle zon is niet prettig. Zorg dus dat iedereen goed is ingesmeerd en een pet draagt. Vooral als je in de middaguren in de zon staat. Zorg ook dat je voldoende water bij je hebt in de rij.

Lekker bijkletsen

Als je samen een dagje uit gaat, heb je elkaar vast nog wel het een en ander te vertellen. Maak dan gebruik van de wachtrij om eens lekker met elkaar bij te kletsen over van alles en nog wat. Wedden dat je dan ineens in kan stappen?

Verzorg geen overlast

Als je met heel veel mensen opgepakt staat in een rij, dan kan je je snel aan kleine dingen gaan irriteren. Mensen die niet doorlopen bijvoorbeeld of met een rugtas steeds tegen je aanduwen. Dat is vervelend. Hou daarom een beetje rekening met elkaar. Draag je een grote rugtas? Doe deze dan even af (scheelt soms een hele plek in de rij) en blijf een beetje attent, zodat je mee schuift zodra er gaten vallen in de rij. En… niet roken in de wachtrij is ook heel fijn. In Efteling mag dit bijvoorbeeld niet meer, omdat het veel overlast geeft.

Fast pass

In Disneyland Parijs en Efteling kun je speciale fast passes kopen om zonder wachtrij in een attractie te mogen. Hier betaal je extra voor op je entree kaartje, maar kan zeer de moeite waard zijn. Helemaal als je slechter ter been bent en daardoor niet lang kan staan. Informeer hier eens naar bij je favoriete uitjes.

Maak plezier

De laatste tip: maak plezier! Je bent een dagje uit en wachten hoort erbij. Maak er iets leuks van met zijn allen, dan is de rij zo voorbij en ga je genieten van de allerleukste attracties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.