zondag 31 maart 2019

Writing Berries Maandoverzicht Maart

De lente is begonnen! En hoe. We zijn al meerder keren deze maand op mooie dagen getrakteerd en dat leverde een Keukenhof opening op mét al veel bloeiende voorjaarsbloemen in het park. De lente is een heerlijke periode om er lekker op uit te gaan. Lekker wandelen met de hond, gezellig met de kinderen een klimbos in of met zijn tweetjes genieten van een leuk uitje over de grens. Het kan allemaal. De afgelopen maand heb ik weer over veel mooie uitjes mogen schrijven. En er kwamen nog veel meer leuke artikelen voorbij deze maand. Lees je nog even mee? Door op de kopjes hieronder te klikken, kom je bij de hele artikelen. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Feest in Orchideeën Hoeve met ‘De Top 100’

De Orchideeën Hoeve is jarig dit jaar en viert hun 100-jarig bestaan met bijzondere feestelijkheden. Je geniet er natuurlijk van de dieren, bloemen en planten in de jungle tuinen, maar ook van gezelligheid en speelmogelijkheden voor de kinderen. Iedereen heeft zo zijn persoonlijke favorieten in het park. Er kon op gestemd worden.

In de rij van het pretpark

Wachten in het pretpark kan soms zooooo lang duren! Soms hoort het er nu eenmaal bij dat je moet wachten totdat je eindelijk de attractie in kan. Maar in plaats van het als oervervelend te ervaren, kan je er ook iets heel leuks van maken! En met deze tips lukt dat zeker.

Kempenmuseum zet Kempische Rembrandts in de schijnwerpers

Het Rembrandtjaar is nog steeds in volle gang en ook Kempenmuseum de Acht Zaligheden heeft een speciale tentoonstelling voor Kempische kunstenaars die een door Rembrandt geïnspireerd schilderij hebben gemaakt. De kunstwerken zullen de komende week tentoongesteld worden, maar lees eerst nog even alles over de unieke actie. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Lalique Museum in Doesburg: glaskunst in een historische Hanzestad

In de Achterhoek is veel te beleven en te ontdekken. Dat ontdekte ik weer tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs. Een van de pareltjes die ik daar ontdekte is het Lalique Museum in Doesburg. In het museum kom je veel kunstwerken tegen van René Lalique. Hij maakt vooral juwelen en glaskunst. Heel bijzonder.

Olifantenparade in Delft

Vorig jaar paradeerden de olifantjes over Schiphol. Dit jaar wandelden ze de gehele maand maart door De Hovenpassage in Delft. Naast nieuwe en al bekende olifantjes, stonden er ook door basisschoolleerlingen beplakte 2D olifantjes. Deze olifantjes vroegen de aandacht voor de plastic soep.

En het Leukste Uitje van Nederland is…

Een van de leukste evenementen van het jaar (vind ik dan) is de uitreiking van het Leukste Uitje. Tijdens een feestelijke avond werden alle uitjes van de provincies, het landelijke uitje en het uitje over de grens in het zonnetje gezet. Alle winnaars vind je in dit artikel op een rij.

Dagje Uit Bullet Journal

Ik hou er van om een dagje uit te gaan – geen wonder dat ik er ook graag over schrijf. Tijdens zo een dag verzamel je verschillende herinneringen die het waard zijn om op een bijzondere manier geordend te worden. En daarom ben ik een mini-bullet journal begonnen voor deze dagjes uit.

Geniet van de lente met de Lentepas van Keukenhof

Inmiddels is de Keukenhof al open, maar een week daarvoor vertelde ik jullie al over het Keukenhof abonnement: de Lentepas. Met deze pas ga je gewoon iedere dag genieten van de lente in Keukenhof. Er zijn zelfs passen met een parkeerabonnement en voor kinderen.

Vakantiepark Buitenpark ’t Sikkeler: adellijk vakantie vieren

Genieten van een prachtige vakantie midden tussen de bossen van De Achterhoek? Dat doe je in Vakantiepark Buitenpark ’t Sikkeler. Ook dit kleine, knusse, pittoreske vakantiepark leerde ik kennen op de Vakdag van de Vakantiebeurs. Het is er heerlijk vertoeven aan een prachtig meer. En als je wil wandelen, fietsen, musea bezoeken of een Hanzestadje aan doen, dan doe je dat met alle plezier.

Ga lekker de boom in, in Ruurlo

Klimbossen zijn fantastisch, want je jaagt met veel plezier je hele familie de boom in. Het is voor kinderen een groot avontuur op grote hoogte tussen de bomen. Klimbos Nederland heeft maar liefst vier locaties in Nederland, waarvan eentje in De Achterhoek. Na een dag klimmen en klauteren in Ruurlo bouw je wel een beetje trek op. Naast het klimbos ligt De Heikamp, een tof restaurant met prijswinnende pannenkoeken op het menu.

Leukste Uitje van Nederland 2019

Net als voorgaande jaren zet ik iedere week de top drie van alle uitgereikte Leukste Uitjes in het zonnetje. De serie Leukste Uitje van… trap ik natuurlijk af met de landelijke winnaars. Lees meer over deze top 3 bestaande uit een pretpark en twee dierentuinen.

Hond Gezond: tekenen dat je hond niet lekker is

Zo af en toe is mijn hondje ook niet in zijn hummetje. Dan heeft hij misschien last van een borrelbuik en diarree. Heel soms heeft hij absoluut geen zin om te eten – maar wel zin om gras te grazen. Ik weet dan hé, mijn rakker is niet lekker. Er zijn nog wel andere tekenen waaraan je kan zien dat je hond niet lekker is.

Bijzonder geboortenieuws: zeekoetje geboren in Burgers’ Zoo

Hoera! De kleine zeekoe is eindelijk geboren in Burgers’ Zoo. Afgelopen vrijdag ben ik op kraamvisite bij de uk geweest (en het is zo een schatje!), maar op 19 maart schreef ik er al over. Het heeft eventjes geduurd voordat de kleine er was. Lees er meer over in dit artikel. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Keukenhof geopend: de lente is begonnen

Op 19 maart mocht ik al naar de Keukenhof, terwijl pas op 21 maart de poorten voor het grote publiek geopend werden. Tijdens de pers dag mocht ik alvast een kijkje nemen in de prachtige inspiratietuinen, genieten van de vele tulpen en het prachtige mozaïek bewonderen. In de middag werd het seizoen met muzikale omlijsting echt feestelijk geopend.

Buitenspelen en op ontdekkingstocht in Dinoland Zwolle

Dino’s zijn stoer en cool. Ze spreken tot de verbeelding van zowel kinderen als volwassenen. Het is vooral heel leuk om ze in het echt te zien. Althans, ze zijn zo echt mogelijk in Dinoland Zwolle. Op de Vakdag van de Vakantiebeurs maakte ik kennis met dit toffe attractiepark met educatieve inslag in Zwolle.

Leukste Uitje over de Grens 2019

Deze categorie van het Leukste Uitje bestaat pas twee jaar en is nu al heel populair. Want ANWB leden zijn heel veel in het buitenland te vinden. Dit jaar zitten er twee uitjes uit Duitsland en eentje uit Frankrijk in de top 3. Welke dat zijn? Lees snel het artikel en ontdek misschien wel een nieuwe vakantiebestemming.

Goed Doel SANCCOB project van het jaar bij Stichting Wildlife

Stichting Wildlife is de overkoepelende natuurbehoud stichting van de vier Libéma dierenparken Beekse Bergen, Aquazoo Friesland, Zooparc Overloon en Dierenrijk. Zij steunen meerdere goede doelen, maar ieder jaar kiezen ze één doel dat ze extra in de spotlight zetten. En dit jaar is het SANCCOB een Zuid-Afrikaanse stichting die zich inzet voor het welzijn van zeevogels – en dus ook pinguïns.

Dierentuinnieuws: geboortegolf, nieuwe bewoners & meer

Er zijn zoveel lieve baby’s geboren de laatste tijd in de dierentuinen! Een baby chimpansee, een kleine orang oetan en nevelpantertjes bijvoorbeeld. Maar ook nieuwe bewoners zijn er in sommige parken verwelkomd. Dat verdient een artikel met verzamelt dierentuinnieuws uit DierenPark Amersfoort, Burgers’ Zoo, Ouwehands Dierenpark en Apenheul.

Changing World thema van het Bloemencorso Bollenstreek

13 april is het weer zover! Dan rijdt de mooiste file van Nederland door de bollenstreek. Maar voordat het zover is, zijn er nog meer feestelijkheden. De plannen voor deze feestelijkheden werden bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op de Keukenhof. En o, wat stond het park al weer mooier in bloei dan op 19 maart!

Ontdek Kabbala, de kunst van de joodse mystiek, in het Joods Historisch Museum

Afgelopen donderdag mocht ik kennis maken met een heel bijzondere tentoonstelling in het Joods Historisch Museum in Amsterdam: Kabbala, de kunst van de joodse mystiek. Het is een bijzondere tentoonstelling waarbij magie, mystiek en symboliek samenkomen in originele kabbala werken en in moderne werken die een weerspiegeling zijn van de pure kabbala.

Leukste Uitje van Noord-Holland 2019

Na het leukste landelijke uitje en het leukste uitje over de grens is het vanaf nu de beurt aan de provinciën. Noord-Holland is dit keer de eerste die in het zonnetje wordt gezet. De top 3 is niet verrassend qua uitjes. Ik denk dat deze drie (twee musea en een dierenpark) zich met recht de Leukste Uitjes van Noord-Holland mogen noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.