maandag 17 oktober 2016

Zwevende Bloementuin: sprookjestuin met een wolk van bloemen

Afgelopen vrijdag 15 oktober ging het best bewaarde geheim van de Orchideeën Hoeve tot nu toe open voor de bezoekers: een zwevende bloementuin. Vandaag mocht ik een kijkje nemen in deze bijzondere wereld vol kleur en geur. Maar voordat het zover was, wandelde ik eerst door de andere prachtige tuinen van dit Leukste Uitje van Flevoland. Want als je er dan toch bent, wil je ook genieten van alle andere bloemen- en dierenpracht.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries - Orchideeën Hoeve)

Orchideeën tuin
De Orchideeën Hoeve staat natuurlijk bekend om haar prachtige orchideeën. In de jungle tuinen geniet je van de meest uiteenlopende kleuren en soorten orchideeën en andere tropische planten en bloemen. De tweede jungle tuin wordt zelfs bewoond door roodbuiktamarins en witoorpenseelaapjes, vissen en eendjes. Via de looproute bewandel je de paden of de wildpaden (betreden op eigen risico) door deze tuinen en ontdek je de geheimen van verschillende bloemen, planten, dieren en natuurverschijnselen. Neem plaats in een Amazone hut of op een bankje en geniet van al het moois om je heen.Vlinders en Lori’s
Vervolgens betreedt je de altijd gezellige lori tuin. Je kan er ook omheen, maar het is zeker aan te raden om een cupje honingdrank te kopen en de volière te betreden. Het duurt niet lang of de bontgekleurde lori’s zitten op je arm, schouder of zelfs hoofd te kwetteren om een slokje uit het cupje. Ik vind het altijd geweldig om te doen, dus een bezoekje aan deze vrolijke nootjes mocht vandaag niet ontbreken. Na de lori-tuin kom je vanzelf terecht in de tropische vlindertuin. Hier is het een stuk warmer dan in de rest van de kassen, er bloeien de mooiste tropische bloemen en er vliegen heel veel prachtige vlinders rond. Let wel op waar je loopt, want de vlinders kunnen zomaar op het pad zitten. Via verschillende paadjes kom je bij de diverse zitjes uit waar je kunt genieten van al dit moois.Lekker spelen
Na het verlaten van de Vlinder Vallei wandel je door de kassen waar allerhande orchideeën en planten gekweekt worden naar het Mangrove speelparadijs. Een heerlijke plek waar kinderen de schoenen uit kunnen schoppen en lekker kunnen ravotten op de speeltoestellen en in de beekloop. Alle speeltoestellen zijn van duurzaam hout gemaakt. Via de speeltuin kom je dan eindelijk aan in de Zwevende Bloementuin.

Sprookjestuin
De Zwevende Bloementuin is een echte sprookjestuin met haar witte prieeltjes, bankjes, schommelbanken, witte piano waar je op mag spelen, spiegelwanden en vijvers met en zonder fonteinen. Het allermooiste zijn de talloze hangplanten aan het plafond, maar door de rijkheid van alle bloemen en de groene bladeren kun je niet echt zien dat ze daar hangen. Hierdoor lijken de bloemen boven je hoofd te zweven. Het lijkt wel een sprookjestuin, beschreven in kinderboeken… bloemen zover je kan kijken! Als er niet op de piano wordt gespeeld, dan hoor je de dromerige pianomelodieën uit de speakers ergens boven je hoofd… Gelukkig kan je al dit moois in alle rust in je opnemen, want de zitjes nodigen zeker uit om plaats te nemen. Aan de bar kun je terecht voor warme snacks, salades, bijzondere gebakjes, koffie, thee, slush ijsjes of wat fris. Ga zitten aan het water van een vijver, bij de spiegelwand, op een bank of in een prieeltje en laat je betoveren onder de bloemenhemel.
De Orchideeën Hoeve doet met deze uitbreiding zeker weer een gooi naar de titel Leukste Uitje van de provincie Flevoland bij de verkiezing van het Land van ANWB. Ik vond het prachtig en heb aan de fontein genoten van een kopje koffie. Tijdens de herfstvakantie heeft de hoeve verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Je vindt de Orchideeën Hoeve aan de Oosteringweg 34 in Luttelgeest. Alle hoofdpaden van de Hoeve zijn rolstoel- en rollatorvriendelijk. Hondjes zijn toegestaan, mits aangelijnd. Parkeren is gratis en de entree bedraagt € 11,50 voor 65+-ers, € 12,50 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kinderen tot en met 3 jaar en honden zijn gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.