woensdag 13 oktober 2021

Toffe herfstactiveiten in het museum

De herfstvakantie staat voor de deur. Er valt van alles te beleven bij de dagjes uit in Nederland. Ga op een regenachtige dag eens naar het museum en ontdek nieuwe tentoonstellingen, workshops en meer. Deze musea hebben allemaal iets bijzonders te bieden voor kinderen van alle leeftijden tijdens de vakantie. Let wel: wellicht moet je van te voren reserveren. Check dat altijd voordat je ergens heen gaat via de website van het desbetreffende museum. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Waar is Willem? Herfstvakantieactiviteit in Het Scheepvaartmuseum

Breng tijdens de herfstvakantie (en straks ook de kerstvakantie) een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en ontdek alles over vader en zoon Willem van de Velde. Dagelijks is er een tekenworkshop genaamd ‘Zee van papier’ waarin je zelf aan de slag gaat als maritiem tekenaar. Maar er is ook een voorleesprogramma speciaal voor kleuters, een echte familierondleiding en een Kijk en Doe waaier die je tijdens de tentoonstelling allerlei leerzame opdrachtjes geeft. Onder het mom ‘Waar is Willem?’ ga je op zoek naar de kunstenaars, want ze zijn in sommige schilderijen terug te vinden. En er is nog veel meer te beleven in het museum! Kijk voor het hele programma en tickets op HetScheepvaartmuseum.nl/herfstvakantie. (foto: Het Scheepvaartmuseum)

Sta oog in oog met levende giftige dieren in Natuurmuseum Fryslân

Kom naar Leeuwarden en ontdek tijdens de herfstvakantie de tentoonstelling GIF in Natuurmuseum Fryslân. Op vrijdag 15 oktober is er zelfs een Coole Kidsnacht waarbij je de spannende gifexpo in de avonduren bezoekt. Tijdens de herfstvakantie is er een speciale speurtocht waarbij je kan speuren naar gif. Aan de hand van vragen en opdrachten komen ze leuke dingen te weten over de vogelspin, wipneusslang en de reuzenwants! En ter afsluiting kan je onderzoeken op welk giftig dier jij lijkt. Meer weten? Kijk snel op NatuurmuseumFryslân.nl voor alle details. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Genieten van de Texelse vuurtoren in de avond

In de beide herfstvakantieweken is de Texelse vuurtoren op de punt van het eiland iedere dinsdag, woensdag en donderdagavond tot 21.00 uur geopend. Dat betekent dat je in de schemering én in de avond een tijdslot kan boeken om de vuurtoren te bezoeken en beklimmen. Of kom tijdens zonsondergang en geniet van het unieke, spectaculaire uitzicht, terwijl de lucht roze en rood kleurt. Met helder weer kun je zelfs de lichtbundels van de vuurtorens van Den Helder, Vlieland én Terschelling in de avond zien. Net als de verlichting op de schepen voor de kust en de huizen van De Cocksdorp. Alleen bij windkracht 8 gaat de vuurtoren niet open. De verlengde openingstijd van de vuurtoren is op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 oktober. Op deze zes dagen is de toren tussen 10 en 21 uur te bezoeken. Alle andere dagen van oktober is de vuurtoren van 10 tot 17 uur geopend. Meer weten? Kijk op VuurtorenTexel.nl. (foto: Vuurtoren Texel)

Op ontdekkingstocht in Museum Kaap Skil

Ben je toch op Texel tijdens de herfstvakantie – of maak je een speciaal dagtochtje – dan ben je ook van harte welkom in Museum Kaap Skil in Oudeschild. Tijdens de herfstvakantie daagt het museum het hele gezin uit om te strijden om de beste kaapskills. Ga eens langs bij de ambachtslieden, doe samen de kleurige bingokaart en ga op speurtocht door het museum en laat zien of je een bootje kan vouwen, steltlopen of speuren als een jutter. Natuurlijk bewonder je in de kelder van het museum de Reede van Texel en de poederdoos uit het Palmhoutwrak. Het museumprogramma wisselt per dag. Zo kun je op donderdag de conservator helpen bij zijn werk en vertelt de jutter op woensdag en zaterdag over zijn avonturen. Kijk voor het dagprogramma op KaapSkil.nl. (foto: Museum Kaap Skil)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.