zondag 10 oktober 2021

Voorbereidingen Floriade Expo 2022 in volle gang

Nu de startdatum van de Floriade Expo 2022 met rasse schreden dichterbij komt, zie j ook dat het Floriade Expo terrein bij Almere steeds meer vorm en invulling krijgt. Ook afgelopen maanden is er weer hard gewerkt op het terrein en konden bezoekers alvast een kijkje nemen op het terrein. In deze aflevering van Floriade nieuwtjes gaan we kijken naar de nieuwste toevoegingen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bom Group en V8 Architects tekenen voor het Kascomplex

Op de Floriade staat de Nederlandse tuinbouwsector ook centraal. En terecht, want qua vernieuwingen en innovaties loopt Nederland in deze sector echt voorop. De expo laat zien welke innovaties er uit Nederland komen wat betreft steden vergroenen, maar ook duurzamer leven, gezondheid, voedsel en groene energie. Het Kascomplex gaat dit – en meer – allemaal laten zien. Het is ontworpen voor V8 Architects uit Rotterdam en wordt gebouwd door Bom Group uit Hoek van Holland. De kas krijgt een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en zal 170 meter lang worden. Deze ruimte wordt opgedeeld in vijf onderdelen: de Ontvangst, een Hightech Greenhouse, Belevingskas, Technology Innovation Centre en Kasrestaurant. De uitvoering en inrichting van het Kascomplex is erop gericht om zowel de bezoekers aan Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening. (foto: Floriade Expo 2022)

Heleen Valstar arrangeur voor de inrichting van de Belevingskas

Als het Kascomplex helemaal klaar is, dan kan Heleen Valstar aan de gang. Zij is gekozen als hoofdarrangeur van de Belevingskas in het Kascomplex. Ze wordt verantwoordelijk voor het ontwerp met als thema ‘Green Love’, de organisatie, de regie, de invulling en de realisatie van deze kas. Daarbij werkt Heleen Valstar nauw samen met het Floriade-Tuinbouwteam, en de deelnemers in de Belevingskas. ‘Mijn ambitie is om in de belevingskas een show te creëren die geweldig, mooi, inspirerend, educatief en interactief is. Bezoekers zullen worden verrast door kennis, ideeën en activiteiten. Als bezoekers de kas binnenkomen, voelt het als een andere wereld, waar je je gezond en gelukkig voelt, alsof je op vakantie bent. Voor de bezoekers van Floriade Expo 2022 zal de belevingskas een onvergetelijke ervaring blijven,’ aldus Heleen Valstar. (foto: Floriade Expo 2022)

Floriade kabelbaan geopend tijdens de preview

Afgelopen september was het mogelijk om alvast een kijkje te nemen op het Floriade Expo 2022 complex in Almere. En daarbij was het al mogelijk om de kabelbaan te gebruiken. Bezoekers zweefden op een hoogte van 35 meter boven Floriade en ontdekten het terrein vanuit het unieke vogelperspectief. De Floriade kabelbaan is overigens de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt. Niet alleen de kabelbaan was toegankelijk om het terrein te verkennen, het was ook mogelijk om vast over het Weerwater te varen, het bezoekerscentrum te bezoeken en een rondleiding te krijgen over het Utopia eiland. Leuk om te weten: de kabelbaan heeft een lengte van 850 meter, het hoogste punt is ongeveer 35 meter en je gaat in een van de 34 cabines (geschikt voor 10 personen per cabine) met 5 kilometer per uur over het terrein. Het ritje duurt bijna 5 minuten. (foto: Floriade Expo 2022)

Winnaars Paviljoen Almere en Amsterdam bekend

De prijsvraag ‘The Voice of Urban Nature, Paviljoen Floriade Expo 2022’ is gewonnen door Overtreders-W. Zij zijn de ontwerpers voor de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam. Het paviljoen, de tuin en expositie worden als één geïntegreerde ruimtelijke en gelaagde vertelling uitgewerkt in samenwerking met Kossmandejong, de Onkruidenier en tuinontwerper Joost Emmerik. De inzending ‘The Voice of Urban Nature’ betekent een concrete verdieping van het thema ‘Growing Green Cities’ van Floriade. Met de gezamenlijke inzending laten Almere en Amsterdam zien hoe zij samen met hun inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Op de vraag hoe je steden kunt bouwen mét natuur, als gelijkwaardige partner van de mens, willen zij een eigen ‘stem’ aan de natuur te geven: The Voice of Urban Nature. (foto: Floriade Expo 2022)

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Voor meer informatie kijk je op Floriade.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.